Šis aplinkkelis, nukreipiantis transportą nuo miesto centro turėjo būti nutiestas prieš beveik penkerius metus, tačiau iki šiol nebaigtas. Aplinkkelio statybos projekto vertė – apie 10 mln. litų, tačiau darbų atlikta tik už keturis milijonus.

Savivaldybei pritrūkus lėšų rangovas metė darbus, viešųjų pirkimų tarnybai nesutikus pratęsti savivaldybės ir kelininkų sutarties, ji nutraukta tik pernai.

„Rangovas tikino, kad jis gavo tam tikrų nuostolių, tik jų skaičiavimų nepateikė, buvo sudaryta ne viena darbo grupė sutarčiai nutraukti, susitarimo nepavyko rasti, todėl savivaldybės administracija kreipėsi į teismą dėl sutarties nutraukimo“, – Panevėžio savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė

Pasak direktorės, trūkstamus 6 mln. litų savivaldybė turėjo pati skolintis arba prašyti tikslinio valstybės finansavimo. Teismui pasiūlius taikos sutartį abi pusės sutiko, tačiau rangovas jau atliktiems darbams garantijos neduoda.

„Naujas rangovas atėjęs pratęsti darbus, kurie jau pradėti, niekada neduos tokios garantijos“, – paaiškino Panevėžio tarybos narys, Ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas Alfonsas Petrauskas.

Dėl nesutarimų nebuvo pasirašyta nauja sutartis ir lėšos iš kelių priežiūros ir plėtros programos aplinkkeliui tiesti buvo skirtos kitiems objektams.

„Elementarus neveiklumas – reikėjo gerokai anksčiau eiti į teismą ir įrodinėti, kad yra tokie dalykai, kad projekte nebėra pinigų“, sakė A. Petrauskas.

Administracijos direktorės teigimu, šiemet bus prašoma lėšų aplinkkeliui baigti ir skelbiamas naujas konkursas darbams atlikti.