Su portalu DELFI susisiekęs skaitytojas Artūras pasidalijo savo pastebėjimais apie pigių skrydžių bendrovės „Wizzair“ nuolaidų kortelę.

„Susidūriau su situacija, kai, manau, skrydžių bendrovė elgiasi nesąžiningai“, - teigė jis.

Vyras tikino turintis „Wizzair“ oro linijų nuolaidų kortelę, kuri leidžia pigiau įsigyti lėktuvo bilietų.

„Nuolaida taikoma 2 asmenims, jeigu aš vienas iš skrendančių asmenų“, - patikino Artūras.

Vyras pasakojo, kad šios bendrovės internetiniame puslapyje pirko bilietus 4 asmenims ir visi keturi bilietai buvo parduoti be nuolaidos, nors nuolaidų kortelę, kuri turėtų pritaikyti nuolaidą 2 keleiviams, turi.

„Skambinau į „Wizzair“ ir pasakė, kad jei perki daugiau nei dviem asmenims – nuolaida negalioja. Aš manau, kad turi nuolaida galioti dviem asmenims, o papildomiems keleiviams – ne. Keturių asmenų šeima negali skristi kartu, o turi daryti atskiras rezervacijas ir sėdėti atskirai“, - piktinosi keleivis.

„Wizzair“ bendrovė aiškina, kad perkant lėktuvo bilietą klientui siūlomi du pasirinkimai (Basic ir Plus). Kartu matyti ir siūlomos nuolaidos nuolaidų kortelės turėtojams.

Pasirinkus vieną variantą, ta pati kaina taikoma visiems keleiviams, kuriems vienu metu rezervuojami bilietai.

„Wizzair“ taip pat pabrėžia, kad perkant nuolaidų kortelę klientas gali pasirinkti iš dviejų variantų: kortelę, kuri nuolaidą suteikia jos turėtojui ir dar vienam asmeniui, arba tokią, kuri nuolaidą suteikia kortelės turėtojui ir dar penkiems asmenims.

Minėtu atveju Artūras turėjo kortelę, kuria galima pasinaudoti perkant bilietus tik 2 asmenims, tačiau bandė pirkti bilietus 4-iems, pasirinkdamas kortelės turėtojams skirtą kainą.

„Todėl nuolaida nebuvo pritaikyta, nes pirkėjas neturėjo nuolaidų kortelės, nuolaidą suteikiančios grupei žmonių. Klientas gali užsakyti du bilietus su kortele ir kitu užsakymu pirkti dar du įprastinės kainos bilietus, - aiškina „Wizzair“. - Tokiu atveju jie gali pirkti bilietus į tą patį skrydį ir skristi kartu. Ar jie sėdės kartu, ar ne – jau kitas klausimas, nes automatinis vietų priskyrimas negarantuoja, kad jie kartu sėdės, net jei bilietus užsakinės viena rezervacija. Bilietų užsakymo metu arba registruojantis į skrydį keleiviai gali pasikeisti jiems priskirtą vietą, jei nemokamai paskirta vieta jų netenkina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)