Dėl nelaimės sumažėjo ir gatvių tvarkymo darbų tempai. Tačiau jau netrukus darbų vykdytojai ims sparčiai vytis grafikus, nes į Kauną jau atvežta nauja asfalto liejimo mašina.

Buvo vienintelė

Naudojant „Remix Plus“ technologiją Kaune turėjo būti sutvarkyta eilė gatvių, tačiau gaisras pakoregavo grafikus.

DELFI primena, kad didelis gaisras kilo birželio pradžioje Amaliuose - mašina kliudė ir pažeidė dujotiekį, kilo didžiulis gaisras.

Itin brangi karšto regeneravimo technologiją „Remix plus“ naudojanti asfalto klojimo mašina buvo vienintelė ne tik Kaune, bet visoje Lietuvoje. Mašina priklausė bendrovei „Kauno tiltai“, kuri laimėjo eilę Kauno gatvių tvarkymo konkursų.

Taikant šią technologiją pernai buvo sutvarkyta Ašigalio gatvė. Planuota, kad naudojant šią technologiją bus sutvarkyta dar eilė miesto gatvių.

Atvyko nauja mašina

Sudegus mašinai apstojo ir gatvių tvarkymo darbai. Tačiau darbai netrukus turėtų pajudėti - „Kauno tiltai“ įsigijo naują asfalto liejimo mašiną, kuri jau pasiekė Kauną. Įmonė neatskleidžia, kiek kainavo naujoji mašina.

Tiesa, terminas „naujas“ šiuo atveju nėra visai tikslus, nes mašina jau buvo naudota Vokietijoje.

„Galima sakyti, kad mašina apynaujė, nes ji eksploatuota labai mažai“, - DELFI teigė „Kauno tiltų“ atstovė Rimantė Jablonskytė.

Šiuo metu vyksta mašinos testavimo darbai, tvarkomi registracijos dokumentai. Planuojama, kad naujoji mašina darbą gatvėse pradės jau kitą savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)