Pagal sutartį bendrovė įsipareigojo per dvejus metus pastatyti 258 metrų ilgio pėsčiųjų ir dviratininkų tiltą. Statybų pradžia numatoma šių metų gegužę.

„Naujasis tiltas ne tik užtikrins geresnį transporto ir pėsčiųjų susisiekimą per upę, bet tuo pačiu ženkliai sumažins tranzitinį eismą pro senamiestį bei didins pralaidumą centrinėse miesto gatvėse“, – rašoma savivaldybės išplatintame pranešime.

Anot savivaldybės, pėstiesiems ir dviratininkams skirtas tiltas sudarys vientisą jungtį su prieš kelerius metus pastatytu mažesniuoju tiltu ties I. Kanto gatve ir vadinamaisiais Ugniagesių rūmais.

Tiltą iš Nemuno salos į Žemąją Fredą suprojektavo įmonė „TEC Infrastructure“ ir KILD architektų komanda. Statinys savo išvaizda primins mažesnį tiltą ties I. Kanto gatve. Numatyta panašių motyvų turėklų sistema, šviesios spalvos metalinė konstrukcija.

Per pastarąjį pusmetį Kaune pradedamos jau antro tilto statybos. Praėjusių metų pabaigoje darbai startavo ties Užnemunės ir Brastos gatvėmis, kur per artimiausius kelerius metus Nemuno krantus Vilijampolėje ir Marvelėje sujungs vadinamasis Kėdainių tiltas, informavo savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)