Savivaldybė tikisi, kad laivas galėtų paskatinti turistus leistis į kelionę po Kauno rajono kurortines teritorijas, išsidėsčiusias skirtinguose Nemuno upės krantuose.

Kaip nurodoma sprendimo projekte, šių ir praėjusių metų laivybos sezono metu keleivius Nemunu tarp Zapyškio ir Kulautuvos plukdė laivelis „Vytis“, tačiau jis yra vos 12-kos vietų ir gali perkelti tik šešis dviračius.

Į Kauno rajono savivaldybę kreipėsi turizmo ir verslo informacijos centras, kuris informavo sulaukiantis daug paklausimų ir skundų.

„Savivaldybei įsigijus laivą, jį bus galima perduoti panaudos pagrindais Kauno rajono turizmo ir informacijos centrui, taip prisidedant prie turizmo skatinimo Kauno rajone“, – teigiama sprendimo projekte.

Savivaldybė skaičiuoja, kad laivas atsieitų apie 200 tūkst. eurų ir ruošiasi šias lėšas numatyti kitų metų biudžete.

Šį siūlymą savivaldybės taryba svarstys kitą savaitę vyksiančiame posėdyje. Jei jam bus pritarta, savivaldybė skelbs viešąjį laivo pirkimo konkursą.

Kauno rajono savivaldybė taip pat neseniai pranešė, kad su Vidaus vandens kelių direkcija meras Valerijus Makūnas aptarė galimybę įrengti nedidelį upių uostą pramoginiams laivams. Viena iš galimų vietų yra šalia Kačerginės prieplaukos.

Vidaus vandens kelių direkcija, Kauno rajono savivaldybės duomenimis, planuoja keleivinio laivo maršrutą iš Vilkijos į Kauną, sustojant Paštuvoje, Kulautuvoje, Zapyškyje ir Kačerginėje.

Kelionė laivu truktų maždaug dvi valandas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)