Gatves tvarko trys konkursus laimėjusios bendrovės: AB “Kauno keliai”, UAB “Kamesta” ir UAB “NCC FEGDA”.

Gatvių priežiūros programą Kauno miesto taryba patvirtino šių metų kovą. Šįmet kapitališkai numatyta suremontuoti 40 gatvių ir jų dalių

Darbai ypač paspartės gegužės-liepos mėnesiais, kai kapitališkai bus remontuojamos A. Baranausko, Birželio 23-iosios, Kalniečių, Pašilės, Studentų ir kitos gatvės. Vasaros pradžioje bus pradėtas Parodos kalno remontas, tvarkoma Vasario 16-osios gatvė.

“Gyventojams problemų dėl remontuojamų gatvių neturėtų iškilti. Šios gatvės itin duobėtos, tad atsižvelgdami į gyventojų skundus ir specialistų siūlymus jas skubame remontuoti. Sieksime, kad kauniečiai kaip galima greičiau važinėtų tvarkingomis gatvėmis. Gatvių remontą baigsim spalio pabaigoje”, sako Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius.

Net 3 mln. litų bus skirta sutvarkyti įvažiuojamiesiems keliams į gyvenamuosius kvartalus. Kai kurios bendrijos prisidės prie įvažiavimų į kiemus sutvarkymo. “Šios bendrijos padengs maždaug 30 procentų išlaidų. Sulaukėme labai daug gyventojų pareiškimų, norinčių, kad įvažiavimai į jų kiemus būtų sutvarkyti greičiau. Šiuos darbus pradėsime vasaros pradžioje, kai didžioji gyventojų dalis išvažiuos poilsiauti. Iš viso gavome 162 gyventojų skundus”, teigia Savivaldos ir ekonomikos komiteto pirmininkė Violeta Boreikienė.

“Gatves atrinkome atsižvelgdami į gyventojų prašymus ir seniūnų pateiktus sąrašus. Daugiausia lėšų numatome skirti tom gatvėm, kur eismas ypač intensyvus”, sako Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pavaduotojas Zenonas Girčys.

Pasak Kauno savivaldybės specialistų, šįmet didžioji dalis gatvių bus remontuojamos ištisai, o ne dalimis po keliasdešimt metrų, kaip kad buvo daroma anksčiau. Pasak specialistų, remontuojant gatvę dalimis, nesuremontuotų dalių ruožai išbyra po metų ir gatvė vėl būna duobėta.

Komunalinio ūkio skyriaus duomenimis, pernai kapitališkai buvo suremontuotos 45 Kauno gatvės, o 6 paklota nauja danga. Paprastasis remontas atliktas 218 gatvių, sutvarkyti 45 įvažiavimai į gyvenamuosius kvartalus.

Iš viso Kaune yra 1111 gatvių, bendras jų ilgis - apie 800 kilometrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją