Bendradarbiaujant Kauno TIC ir verslininkams buvo nupirkta 20 dviračių. Nuomos kaina 4 valandoms sieks 20 Lt. Norintiems po Kauną važinėtis visą dieną reikės sumokėti 35 Lt.

Idėjos autoriai teigia nesibaiminantys vagišių.

„Mes mokomės iš kitų klaidų ir jų nekartojame. Visi dviračiai sužymėti policijos. Be to, kiekvienas nuomininkas bus fotografuojamas ir užpildoma speciali sutartis“, - sakė Kauno TIC vadovas Sigitas Sidaravičius.

Pirmuoju dviračio nuomininku turėjo tapti Kauno meras Andrius Kupčinskas, tačiau dėl Islandijos ugnikalnio išsiveržimo buvo atidėtas skrydis iš Belgijos, kuriuo turėjo grįžti laikinosios sostinės vadovas.

Planuojama, kad neužilgo dviračių nuomos punktas turėtų būti atidarytas prie Kauno pilies. Kiekvienam nuomininkui bus įteiktas žemėlapis, su siūlomu maršrutu.

Tiesa, dviračių takų būklė Kaune toli gražu nėra gera – dar 2001 m. patvirtintame specialiajame dviračių takų projekte numatyta, kad Kaune bus nutiesta 179 km dviračių takelių, tačiau iš viso nutiesta buvo vos 49 km, iš kurių nemaža dalis šiandien jau ganėtinai susidėvėjo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją