„Streikas buvo netikėtas, tačiau pavyko pakankamai neblogai susitvarkyti. Nujautėme, kad streikas gali įvykti būtent šiandien, kuomet Vytautas Šustauskas prie savivaldybės organizuoja mitingą“, - DELFI sakė Kauno merą pavaduojantis vicemeras Rimantas Mikaitis.

Pasak vicemero, didelių nepatogumų dėl vairuotojų streiko kauniečiai neturėtų pajusti.

„Galbūt didesnių problemų galėjo kilti anksti ryte, apie 4-6 valandą, tačiau 7 valandą vietoje 112 troleibusų važiavo 57 troleibusai ir 30 autobusų. Aišku, šiokių tokių nepatogumų iškilo, tačiau sumaišties pavyko išvengti“, - teigė R. Mikaitis.

Kauno troleibusų vairuotojų profsąjunga streikuoja prieš planus 15 proc. sumažinti vairuotojų atlyginimus. Tiesa, AB „Autrolis“ vadovybė informavo, kad apie 60 proc. vairuotojų (220) sutinka su atlyginimų mažinimu.

Pastarąjį kartą vairuotojai streikavo rugsėjo 1-ają dieną.

Kauno savivaldybės duomenimis, praėjusių metų birželį vidutinis priskaičiuotas troleibusų vairuotojo atlyginimas buvo 2663 litai (išmokėtas - apie 2020), liepą - 3160 (išmokėtas - apie 2383) litai. Šiemet vidutinis priskaičiuotas atlyginimas yra 2585 litai (išmokėtas - apie 1989).

Kauno savivaldybės ir troleibusų profsąjungos atstovai dar kartą prie derybų stalo ketina sėsti pirmadienį. Iki šiol derybos jokių rezultatų nedavė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją