DELFI primena, kad didelis gaisras kilo praėjusį penktadienį Amaliuose - mašina kliudė ir pažeidė dujotiekį, kilo didžiulis gaisras.

Itin brangi karšto regeneravimo technologiją „Remix plus“ naudojanti asfalto klojimo mašina buvo vienintelė ne tik Kaune, bet visoje Lietuvoje. Mašina priklausė bendrovei „Kauno tiltai“, kuri laimėjo eilę Kauno gatvių tvarkymo konkursų.

Taikant šią technologiją pernai buvo sutvarkyta Ašigalio gatvė. Planuota, kad naudojant šią technologiją bus sutvarkyta dar eilė miesto gatvių.

„Rangovai vykdys savo sutartinius įsipareigojimus – ar naujai nupirktu ar nuomotu aparatu. Viskas vyks, tik šią savaitę jie dar patikslins. Tik dabar šiek tiek atsideda darbai. Šią savaitę paaiškės, kada darbai bus tęsiami“, - DELFI teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Sprendžia, ką daryti

A. Pakalniškio duomenimis, sudegusi mašina buvo drausta. Tačiau kokia jos vertė – neatskleidžiama.

“Dabar sunku pasakyti, kiek ji kainuoja. Matote, ji buvo nenauja – jai buvo 15 ar 18 metų. Tačiau nauja ji kainuoja tikrai labai daug – ne vieną milijoną. Tai tikrai didelės vertės mechanizmas“, - DELFI teigė AB „Kauno tiltai“ atstovė spaudai Rimantė Jablonskytė.

„Kauno tiltų“ atstovė taip pat tvirtino, kad numatyto grafiko bus laikomasi.

„Mes savo pareigojimus įvykdysime. Šiandien pirmadienis ir kol kas dar labai sunku atsakyti, kaip tai padarysime. Mes visada stengiamės laiku atlikti darbus, kad ir kas nutiktų. Aišku, tokių priežasčių niekada nebuvo, bet esame pasiryžę susitvarkyti. Įmonė dirba daug metų ir turime daug patirties, todėl sprendimą rasime“, - teigė R. Jablonskytė.

Ekspertai per artimiausias savaites turėtų nustatyti, ar dar įmanoma pataisyti sudegusią mašiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)