„Kaune daug studijuojančio, po atostogų grįžusio jaunimo, kuris imlus naujovėms, bet elektroniniai bilietai sparčiai populiarėja ir tarp vyresnio amžiaus žmonių“, - kalbėjo jis.

Nors įmonė elektroninius bilietus pradėjo platinti tik nuo rugpjūčio 1 d., Kauno troleibusais ir autobusais su elektroniniais terminuotais bilietais jau važinėja daugiau kaip 15 tūkst. keleivių.

Daug anksčiau, nuo vasario, pradėjusi platinti elektroninius bilietus Klaipėdos savivaldybė yra pardavusi 13 tūkst. bilietų. Vilnius, pirmasis pradėjęs diegti elektroninį bilietą, kol kas jo dar neturi.

„Projektas greitai leis sutaupyti iki 100 tūkst. litų per mėnesį, nes mažės išlaidos popieriniams bilietams spausdinti", - sako AB „Autrolis“ generalinis direktorius Alvydas Gineitas.

Elektroniniai bilietai yra pigesni už įprastus popierinius. Mėnesinis elektroninis bilietas važiuoti troleibusais ir autobusais visomis dienomis kainuoja 46 litus, vien tik darbo dienomis – 42 litus.

Kaune platinamos kortelės galioja iki 2010 m. spalio 1 d. Jų nebūtina papildyti kiekvieną mėnesį, jei kitą mėnesį neplanuojama važiuoti troleibusais ir autobusais.

Elektroninius bilietus einamajam mėnesiui galima pildyti iki 15 dienos. „Patogu ir tai, kad pametus kortelę, sumokėti pinigai už nuolatinį niekur nedingsta, - aiškino M.Kučinovas. – Gyventojas turi atvykti į įmonę „Autrolis“, kuri įsikūrusi Islandijos plente 209, ir pateikti elektroninio bilieto pakuotės voką. Jame turi būti kortelės brūkšninio kodo numeris ir išlikęs PIN kodas“.

Elektroniniai bilietai ir jų kortelės platinamos visuose „Lietuvos spaudos“ kioskuose, parduotuvėse „R-kiosk“, bendrovės „Bilietai.lt“ kasose, kurios įsikūrusios prekybos centruose, bendrovėje „Autrolis“. Šiuose taškuose taip pat papildomi anksčiau įsigyti elektroniniai bilietai. Netrukus kortelę bus galima papildyti ir internetu svetainėje www.kvt.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją