Panašūs akmenys buvo rasti rekonstruojant A. Juozapavičiaus prospektą, Parodos gatvės įkalnę. Tuomet istoriniai grindinio akmenys buvo iškasti, surinkti ir puikiai panaudoti. Tuomet šiais akmenimis išgrįstas paminklinės Prisikėlimo bažnyčios šventorius. Iš viso – apie 7 tūkst. kvadratinių metrų.

Be to, istorinio grindinio nedidelė atkarpa palikta ir Maironio gatvėje.

Dabar situacija kitokia – šį kartą akmenys niekam nereikalingi. Svarstoma, kad akmenys galėtų būti panaudoti Kauno pilies prieigose, galbūt atnaujinant Rotušės aikštę.

Ramina, kad iš po asfalto nedings

Kauno vadovai teisinasi, kad anksčiau minėtais atvejais, buvo atliekamas kapitalinis gatvių remontas. Tuo tarpu Karaliaus Mindaugo prospekte atnaujinama tik viršutinė dangos dalis.

„Šioje vietoje sukeliami lygiai ir bus užpiltas asfaltas. Akmenų niekas neišsineša“, - DELFI situaciją pakomentavo Kauno meras Andrius Kupčinskas tuo pačiu pripažinęs, kad apie akmenis Karaliaus Mindaugo prospekte nieko nežinojęs.

Kauno vadovas aiškina, kad jei būtų atliekama pilna gatvės rekonstrukcija, akmenys būtų surinkti.

„Kitais metais prasidės Raudondvario plento rekonstrukcija, bet ten bus visų lygių rekonstrukcija ir, jei bus išimti akmenys, jie bus saugomi. Lygiai taip pat niekur nedingo Parodos kalno akmenys, nei A. Juozapavičiaus gatvės akmenys – jie visi buvo saugiai sudėti S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome. Dar ir dabar keli kalnai guli, bet ten jau ne šlifuoti, o rieduliniai. Reikia sugalvoti, kur juos dėti“, - sako A. Kupčinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)