Anot įmonės vadovo Petro Švažo, visi šviestuvų keitimo darbai vyksta būtent su LED technologijų šviestuvais, ir nors šis procesas yra sudėtingas, bet miestui naudingas. Jau įsitikinta, kad po tokių pakeitimų gatvėse ne tik vakarais būna šviesiau, bet dar ir sutaupoma elektros energijos. Tiesa, kol kas pakeista netoli tūkstančio senų šviestuvų.

„Savanorių prospekto atkarpoje tarp Kovo 11-osios g. ir Taikos prospekto prieš devynis mėnesius pakeitus 103 šviestuvus, pavyko sutaupyti 6,9 tūkst. eurų.

Vietoj 11 tūkst. eurų už apšvietimui sunaudotą elektros energiją, sumokėta 4,1 tūkst. eurų. O tai reiškia, kad kiekvienas šviestuvas per mėnesį sutaupė 7,4 euro“, – sakė žurnalistams Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius G. Petrauskas.

Kauno savivaldybės duomenimis, šiuo metu Kauno gatves apšviečia 23,7 tūkst. gatvės šviestuvų. Didžiuma (70 proc.) natrio šviestuvų tarnauja jau keliolika metų. Seni šviestuvai pirmiausia keičiami tose gatvėse, kuriomis važinėja viešasis ar tranzitinis transportas.

Suplanuota tęsti darbus ilgiausioje iš jų – Savanorių prospekte. Paskui šviestuvų keitėjai darbuosis Karaliaus Mindaugo prospekte, Raudondvario plente bei prie Geležinkelio stoties.

Kam bus patikėta pateikti LED šviestuvus, nulems miesto savivaldybės paskelbtas viešojo pirkimo konkursas, kurio rezultatus sužinoti tikimasi vėliausiai gruodžio pradžioje. Per šį viešąjį pirkimą numatyta įsigyti 3400 šviestuvų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)