Maždaug pusė iš 160 Kauno parko troleibusų skaičiuoja jau trečią dešimtį. Naujausi – trejų metų troleibusai, tačiau tokių parkas turi tik du.

Nors senieji troleibusai keleiviams pavojaus nekelia, jie neekonomiški, kauniečiai jais važiuoja nenoriai. Troleibusų parko atstovų teigimu, nupirkus naujus patys seniausieji – iki ir senesni kaip dvidešimt metų troleibusai tą pačią dieną būtų „išleisti į atsargą“.

Troleibusų pirkimo tema eskaluojama jau kelerius metus, bet realus žingsnis taip ir nežengiamas. Valdininkų teigimu, praėjusią savaitę vyko pasitarimas, kuriame Kauno vicemeras Kazimieras Starkevičius aiškiai pasisakė už naujų troleibusų pirkimą.

Kol kas nesutariama, kas troleibusus pirks. Parkas norėtų, kad lėšas skirtų savivaldybė, esą pati įmonė neišgali nusipirkti 30 milijonų litų kainuosiančių naujų transporto priemonių.

Iš Vyriausybės tam lėšų gauti nepavyksta, Europos Sąjungos fondai priima tik bendras miesto infrastruktūros gerinimo programas, atskirai transporto priemonių pirkimo nefinansuoja.

Radus parankiausią finansavimo būdą, troleibusai, kaip manoma, bus perkami šį pavasarį.

Šaltinis
Kauno radijo ir televizijos žinių tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją