Draudimas rankiniame bagaže į lėktuvus, skrendančius į JAV, įsinešti didesnius už standartinį išmanųjį telefoną elektronikos prietaisus buvo įvestas dešimčiai Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalių oro uostams siekiant užkirsti kelią teroro aktams.

Vėliau tokį draudimą įvedė ir Jungtinė Karalystė, įvedusi tokį draudimą šešioms valstybėms.

„Etihad Airways“ yra vienintelė aviakompanija, skraidinančia keleivius iš Tarptautinio Abu Dabio oro uosto į JAV, kuriai Amerika padarė išimtį ir draudimo netaiko, nes bendrovės ėmėsi griežtesnių saugumo priemonių, teigiama JAV transporto saugumo tarnybos pranešime.

Praėjusią savaitę JAV krašto saugumo departamentas pažadėjo panaikinti draudimą visoms bendrovėms, jeigu šios sugriežtins saugumo priemones atsižvelgdamos į Amerikos valdžios reikalavimus.

„Etihad“ kiekvieną savaitę iš Abu Dabio į JAV skraidina 45 kartus. Keleiviai tikrinami jau Abu Dabio oro uoste, todėl jiems nereikia stovėti eilėse atvykus į Jungtines Valstijas.

Kaip žinoma, kovą JAV įvedus draudimą, į lėktuvo saloną draudžiama įsinešti elektronikos prietaisus, išskyrus mobiliuosius telefonus ir medicinos prietąsius: nešiojamuosius kompiuterius, elektronines skaitykles, planšetinius kompiuterius, foto ir vaizdo kamera.

Draudimas taikomas dešimčiai oro uostų: Kairo, Amano, Kuveito, Kasablankos, Dohos, Stambulo, Rijado, Džidos, Abu Dabio ir Dubajaus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)