Praėjusį šeštadienį ir sekmadienį nuo pat ryto prie marių virė darbas. Viena po kitos į vandenį buvo leidžiamos jachtos, o jų savininkai baigė paskutinius paruošiamuosius darbus prieš sezoną.

Ant kranto liko tik apie dešimt jachtų, tarp jų ir garsiosios „Lietuva“, „Dailė“ ir „Audra“, 1989 metais perplaukusios Atlantą. Jas į vandenį nuleisti ketinama gegužės viduryje.

Buriuotojai šiemet turės kur parodyti savo meistriškumą. Jau gegužės 31-birželio 1 dienomis uostamiestyje vyks šiemet pirmoji regata „Gero vėjo“. Vėliau laukia Baltijos šalių tarptautinė regata „Baltic open“. Birželio pabaigoje buriuotojai dalyvaus trečiojoje tarptautinėje „Žalčių karalienės“ regatoje.

Kur kas anksčiau nei didžiųjų jachtų buriuotojai savo jėgas išbandys mažųjų „Optimist“ ir „Kadet“ klasės laiveliai. Jaunieji buriuotojų klubo „Vėjas“ nariai jau ruošiasi gegužės 8-ąją į Nidą, kur vyks Lietuvos buriavimo taurės varžybos. Klubo vadovas Antanas Milvydas mano, kad šiais metais jaunimas turėtų pasirodyti neblogiau nei praėjusiais, kuomet „Kadet“ laivelių klasėje užimdavo pirmąsias vietas.