Vairuotojai pyksta ir baiminasi dėl tragedijos

Sustojus svarbaus viaduko remonto darbams, vairuotojai priversti važiuoti čia pat padarytais aplinkkeliais. Tai – ne tik kelia nepatogumų, bet ir priverčia baimintis.

„Darbas nevyksta ir dar pažiūrėjau, kad yra labai avaringa situacija. Gali nugriūti ir padaryti labai didelę tragediją“, – teigė vienas vairuotojų.

„Čia pavojinga ir važiuoti. Kai pasižiūri, tos kolonos tokios supuvusios, kad jos gali ir stovinčios sugriūti“, – antrino kitas.

Vairuotojai pasakoja ir apie didžiules spūstis, kurios susidaro piko valandomis.

„Ten mašinų eilė stovėdavo, tie apvažiavimai visokie vingiuoti būdavo“, – pasakojo vyras.

Kalba ir apie avarijas.

„Ten daug susidūrimų būna. Ne vieną įvykį mačiau“, – teigė vairuotojas.

„Čia totali nesąmonė yra. Nereikėjo pradėti daryti, jeigu negali iš karto pabaigti“, – įžvalgomis dalijosi kitas.

Pradedamas remontuoti viadukas kelyje nuo Vilniaus į Trakus

Kelių direkcija apie didesnius avarijų skaičius nežino.

„Rangovas apie tai yra informuotas, kad ten turėtų būti ir kelkraščiai sutvarkyti, ir ženklai pataisyti, nes per eksploataciją atsitinka visko, tačiau kažkokių eismo įvykių, kurie pablogino tą situaciją, nėra nustatyta“, – teigė automobilių kelių direkcijos vadovo patarėjas Remigijus Lipkevičius.

Tiesa, kelių direkcijos teigimu, remonto darbai sustabdyti objektyvių priežasčių.

„Pradėjus vykdyti darbus, buvo nustatyta, kad viaduką laikančios konstrukcijos būklė yra ženkliai blogesnė ir dėl to darbai buvo sustabdyti. Dabar imtasi reikiamų priemonių, kad būtų parengtas naujas techninis projektas“, – teigė R. Lipkevičius.

Panašu, kad dar pusę metų reikės šį viaduką apvažinėti, nes naujo remonto projekto tikimasi tik kitų metų vasarį.

„Norėčiau atsiprašyti visų vairuotojų už tuos laikinus nepatogumus. Tikslas kelių direkcijos yra sutvarkyti statinį taip, kad jis tarnautų ne vieną, ne du ir ne tris metus“, – apgailestavo automobilių kelių direkcijos vadovo patarėjas.

Remigijus Lipkevičius

Nepasitenkinimų girdisi ir sostinėje

Gatvių atnaujinimas užtrunka ir sostinėje – vis dar teberemontuojamos Ateities ir Liepkalnio gatvės. Žmonės piktinasi, kad judrioje gatvėje turi vengti baisių duobių, kurios, nors dabar ir yra užpiltos, kamščių esą nesumažina. Ateities gatvė, pasak vairuotojų, „nuskusta“ jau nuo rugsėjo pradžios.

„Tiksliai nepasakysiu, bet jau pora gal mėnesių arba geras mėnesis tikrai“, – dalijosi vienas jų.

„Pirmadienį apie tuos šulinius buvo duobės, o jau antradienį – duobių neliko. Pagrindą kažkaip palygino“, – pasakojo kitas.

„Aš važiuoju į savaitę kartą, bet čia, praktiškai, remontuoja pastoviai, o duobės ir lieka. Nežinau, kaip ten jie ką daro, bet duobės lieka. Ar čia gruntas toks, ar kas“, – svarstė dar vienas vyras.

Remontuojama Liepkalnio gatvė

Pasak savivaldybės, remontas čia užtruko, nes esą daug darbo.

„Tiek Ateities gatvėje, tiek Liepkalnio gatvėje – kartu tvarkoma ir visa infrastruktūra, keičiami kelio bortai, perstatoma lietaus surinkimo sistema. Seniau buvo trapai ant gatvės – mes juos patraukėme, kad būtų patogiau – pasakojo Vilniaus savivaldybės infrastruktūros grupės patarėjas Arūnas Visockas.

Jis atskleidė, kada šiose gatvėse turėtų baigtis darbai.

„Iki sezono pabaigos, iki šalčių planuojame viską spėti ir sutvarkyti. Kaip oras duos“, – teigė A. Visockas.

Absoliuti dauguma didesnio pralaidumo gatvių, pasak sostinės savivaldybės, jau yra suremontuota, tačiau mažesnėse gatvelėse remonto darbai dar vyksta ir dar kurį laiką vyks.

Visą reportažą rasite LNK portale:

https://lnk.lt/video-embed/540e6d2c-ae69-42e8-92d7-ebbf1ee6bb87?muteOnStart=true&autoStart=true