Gyventojai skundais užversti spėjo ne tik žiniasklaidą, bet ir Savivaldybę. Jos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pripažino, jog pirmąją dienos pusę padėtis kėlė didelį susirūpinimą.

"Pavaldines ryte išsiunčiau apžiūrėti miesto, pati apžiūrėjau centrą. Paslauga buvo atlikta netinkamai ir abiem įmonėms skyrėme po 300 eurų baudos. Šiaurinėje dalyje situacija buvo geresnė, o pietinėje daug bėdų buvo. Įmonės su savo darbu nesusitvarkė", - sakė I. Šakalienė ir pridūrė, jog įmonių atstovai dievagojosi, jog darė viską laiku ir barstė.

Tačiau Savivaldybės atstovai abejojo, ar išties viskas buvo padaryta laiku. Esą ir sutartyse su valytojais nurodyta, kad jie privalo reaguoti į besikeičiančias oro sąlygas bei užtikrinti saugias eismo sąlygas.
Ne ką geriau nei gatvėse vakar buvo ir ant šaligatvių. Nors Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyr. gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė tvirtino, jog bent pirmąją dienos pusę buvo apsieita be nelaimių, dažnas miestelėnas kojas ant apledėjusių šaligatvių vakar kilnojo labai atsargiai.
"Su takeliais tokių didelių bėdų nebuvo. Tiesa, pastebėjome, jog barstyta labai siaurai, nors tai turėtų būti daroma visame valomame plote. Už tai atsakingai įmonei "Klaipėdos želdiniai" buvo surašyta pretenzija, tačiau baudos neskyrėme", - paaiškino I. Šakalienė.

Už šiaurinę miesto dalį, dėl kurios valymo tiek Savivaldybė tiek gyventojai turėjo mažiau pastabų, atsakingos "Ecoservice Klaipėda" direktorius Laimonas Žemaitis aiškino, jog technika pasirodė laiku ir jokių skundų dėl netinkamo valymo jie negavo.

"Stebėjome prognozes, tad pirmosios valymo mašinos pajudėjo dar sekmadienį apie 16 valandą - barstė nuokalnes, įkalnes ir viadukus. Apie 22-23 valandą temperatūra tapo neigiama, tad buvo pradėtos barstyti pagrindinės miesto gatvės, dar sykį tai buvo padaryta apie 4 valandą ryto ir užbaigus darbą apie pusę 7 buvo pradėtos barstyti nepagrindinės gatvės", - dėstė L. Žemaitis ir tikino, jog darbai pagrindinėse gatvėse buvo atlikti tinkamai, o dėl šalutinių skundus gali priimti, mat "druska galėjo nespėti susivažinėti ir atlaidinti kelius aptraukusio ledo".

Vadovas nesiėmė vertinti, ar 300 eurų bauda įmonei skirta teisingai, mat dar nematė protokolo.
Deja, vakar susisiekti su už pietinę miesto dalį atsakingos "Žemkasos" atstovais nepavyko. Direktorius Dainius Zokas visą dieną telefonu buvo nepasiekiamas, o biuro administratorės pažadas, jog direktorius paskambins vėliau, neišsipildė.