Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną kai kur, daugiausia šiauriniuose rajonuose, trumpai palis, o aukščiausia oro temperatūra nuo 31 iki 36 laipsnių šilumos.

Primenama, kad dėl karščio, jam padidėjus iki 25 laipsnių ar daugiau, gali deformuotis kelias Vilnius-Utena. Kelio danga esant karščiams, gali įkaisti iki 50 laipsnių.

Savaitgalį laukia rekordinis karštis šiemet, oras įšils iki 37 laipsnių.

„Jeigu atsirado kliūtis ar iškilo grėsmė eismo saugumui, vairuotojas, jeigu jis gali tai pastebėti, privalo sulėtinti greitį, net visiškai sustabdyti transporto priemonę arba apvažiuoti kliūtį nesukeldamas pavojaus kitiems eismo dalyviams“, - primena Lietuvos automobilių kelių direkcija.

DELFI skelbė, kad apie kelio Vilnius - Utena pavojus kalbama ne vienerius metus, nes prieš kelis dešimtmečius nutiestas kelias kartais deformuojasi ir kelia pavojų vairuojantiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)