Planuojama, kad šiemet bus pradėti „LTG Link“ keleiviams skirtų modernių bilietomatų projektavimo, programavimo ir įrengimo darbai. Pirmieji bilietomatai turėtų pradėti veikti šių metų pabaigoje.

Anot „LTG Link“ vadovo Lino Baužio, įdiegus naujuosius bilietomatus, traukiniais keliaujantys žmonės galės patogiai ir savarankiškai įsigyti bilietus net 23-iose geležinkelio stotyse, o 9-iose iš jų galimybė įsigyti bilietus bus sukurta naujai.

„Besikeičiant keleivių poreikiams nuolat ieškome sprendimų, kurie leistų žmonėms planuoti keliones ir keliauti dar patogiau. Diegiame inovatyvius sprendimus tam, kad augiau kaip 20-yje pagrindinių šalies stočių bilietus galėtume pasiūlyti įsigyti dar greičiau ir paprasčiau: patogiu metu, be eilių ir vos 2–3 paspaudimais“, – sakė L. Baužys, pažymėdamas, kad naujieji bilietomatai bus pritaikyti ir žmonėms, turintiems individualių poreikių.

Anot jo, bilietomatų operacinės dalys (lietimui jautrūs ekranai ir atsiskaitymo įrenginiai) bus lengvai pasiekiamos žmonėms su ribotu judumu, regos negalią turintys keleiviai galės reguliuoti ekrano ryškumą, simbolių dydį, bilietomatais lietuvių kalba galės naudotis ir aklieji.

Naujaisiais bilietomatais stotyse keleiviai galės naudotis nuo pirmo iki paskutinio dienos traukinio. Tam, kad bilietomatų diegimas būtų kuo sklandesnis, stotyse, kuriose iki šiol nebuvo galimybės įsigyti bilietų, du mėnesius nuo jų įdiegimo bendrovės darbuotojai asistuos bilietomatais pasinaudoti norintiems keleiviams.

Informacija ir pagalba keleiviams bus siūloma ir tose stotyse, kuriose iki šiol veikė bilietų kasos. Planuojama, kad įdiegus bilietomatus keleiviai bent mėnesį laiko galės bilietus pirkti juose, kasose
arba būsimosiose alternatyviose bilietų pardavimo vietose. Vėliau kasų darbas bus stabdomas, o už bilietus grynaisiais atsiskaityti pageidaujantys keleiviai tai galės padaryti traukiniuose arba alternatyvioje bilietų pardavimo vietoje.

Tokiu būdu bus užtikrintos galimybės tiek patogiai išbandyti naujuosius bilietomatus, tiek, esant poreikiui, už bilietus atsiskaityti grynaisiais pinigais ar juos įsigyti patogiausiu būdu – internetu
ar mobiliąją programėle.

Kaip ir iki šiol, keturiose pagrindinėse šalies stotyse – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių – veiks „LTG Link“ informacijos centrai. Jų darbuotojai galės padėti įsigyti bilietus iš automatų bei
padėti kitais su kelionėmis traukiniais susijusiais klausimais. Vilniuje dėl stoties remonto darbų bilietų kasos jau dabar perkeltos į čia įsikūrusį informacijos centrą.

Planuojama, kad naujieji bilietomatai bus pastatyti šiose geležinkelio stotyse: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Lentvario, Kaišiadorių, Švenčionėlių, Kazlų Rūdos, Vilniaus oro uosto, Trakų, Varėnos, Naujosios Vilnios, Ignalinos, Visagino, Marijampolės, Jonavos, Kėdainių, Kretingos, Plungės, Telšių, Radviliškio, Pabradės ir Vievio. Tikslus stočių, kuriose pradės veikti bilietomatų sąrašas, bus patikslintas vėliau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją