Vilniaus oro uoste paslaugas teikiančios antžeminių paslaugų bendrovės baiminasi, kad išlaidas bus bandoma perkelti ant oro bendrovių pečių. Tuo tarpu Vilniaus oro uostas teigia, kad bilietų kainoms įtakos tai neturės, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Vilniaus oro uosto terminalo vadovas Ignas Čekanauskas sakė, kad oro uostas turi atsiimti iš bendrovių pinigus, investuojamus į naująją sistemą, todėl už keleivio registravimą bus imamas 41 centas.

"Bilietų kainoms tai įtakos neturės, nes oro bendrovėms tai yra kapeikos. Bilietai brangsta tik dėl degalų kainų didėjimo ar perkamų naujų lėktuvų", - kalbėjo I.Česnauskas.

Šiuo metu oro uoste yra 18 stalų ir visi jie priskirti atskiroms oro bendrovėms. Kai nėra bendrovės reisų, stalai nenaudojami. Įdiegus naująją sistemą, to nebebus.

Tuo tarpu oro linijoms paslaugas teikiančios antžeminių paslaugų bendrovės "Litcargus" ir "Baltic Ground Services" baiminasi, kad oro uosto išlaidas bus bandoma perkelti ant oro bendrovių pečių.

"Tiek "Litcargus", tiek "Baltic Ground Services" su oro bendrovėmis dėl įkainių yra pasirašiusios ilgalaikes sutartis. Tad iš pradžių didėsiančias išlaidas turėsime dengti patys.

Bet kai baigsis šių sutarčių galiojimas, dėl įkainių iš naujo derėsimės su oro bendrovėmis, o šios jau pačios spręs, didinti bilietų kainas keleiviams ar ne", - sakė "Baltic Ground Services" direktorius Saulius Batavičius.

"Lietuvos ryto" žiniomis, šių metų pabaigoje ar kitų pradžioje įdiegus naują sistemą, skrydžio registracijos išlaidos vienam keleiviui didės 52-59 centais - dvigubai daugiau, nei kainuoja šiuo metu.

Prognozuojama, kad išvykstančių keleivių skaičius kitąmet sieks milijoną, tad antžemines paslaugas teikiančioms bendrovėms oro uostui pirkinio išlaidas teks padengti per 2-3 metus.

Šiuo metu oro uoste naudojama keleivių registracijos sistema įdiegta vos prieš kelerius metus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją