Pastarąjį mėnesį Lenkijos vežėjai blokuoja Ukrainos sunkvežimių eismą pagrindiniuose pasienio perėjimo punktuose, tokiu būdu protestuodami prieš, anot jų, nesąžiningą konkurenciją ir reikalaudami atkurti leidimų sistemą prekių įvežimui į Europos Sąjungą (ES) iš Ukrainos.

Ukrainos pasieniečiai pirmadienį pranešė, kad trisdešimt tuščių sunkiasvorių transporto priemonių įvažiavo į Lenkiją iš Ukrainos per Dovgobyčuvo-Ugrynivo pasienio perėjimo punktą, kai šis 1 val. buvo atvertas krovinių eismui.

Šis punktas, kuriame prieš tai buvo aptarnaujami tik lengvieji automobiliai ir autobusai, buvo atidarytas tuštiems sunkvežimiams, vykstantiems iš Ukrainos į Lenkiją – pasak Kyjivo, tai pirmasis etapas priemonių, dėl kurių susitarė abi pusės ir kurios yra skirtos sušvelninti blokadą, saraše. Savaitgalį pasiektas susitarimas apima tik tuščių transporto priemonių eismą iš Ukrainos į Lenkiją.

Ukrainos darbdavių federacija skaičiuoja, kad dėl blokados, kuri paralyžiavo eismą abiejose sienos pusėse, Ukraina iki šiol neteko „daugiau kaip 400 mln. eurų“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją