Netikėti pokyčiai

R.Skridaila “Kauno dienai” patvirtino, jog valstybinei įstaigai “Kauno aerouostas” jis vadovaus tik iki šios savaitės pabaigos. Vėliau šias pareigas laikinai eis jo pavaduotojas, kol bus oficialiai paskelbtas konkursas generalinio direktoriaus vietai užimti. Nuo 1991 metų Kauno oro uostui vadovavęs R.Skridaila plačiau nekomentavo savo pasitraukimo priežasčių.

“Tiesiog atėjo toks laikas”, - sakė pašnekovas, išsisukdamas nuo tiesaus atsakymo į klausimą, ar jis buvo priverstas išeiti iš darbo.

Vis dėlto jis užsiminė esąs suglumęs dėl susidariusios padėties ir būsimų karjeros pokyčių, kurie jam yra “gana netikėti”. R.Skridaila teigė dar nežinantis, kur dirbs atsisveikinęs su valstybine įmone, prie kurios kūrimo nemažai prisidėjo.

“Pagal išsilavinimą esu inžinierius, tačiau daugiausia išmanau aviacijos srityje, kur dirbu jau 28 metus. Ką veiksiu toliau, dar nežinau”, - sakė iš posto besitraukiantis 55 metų Kauno oro uosto vadovas.

Veiklos rezultatai netenkino

Susisiekimo ministerijos sekretorius Valdemaras Šalauskas R.Skridailos, kaip patyrusio aviacijos specialisto, išėjimą pavadino “didele netektim”. Jis kategoriškai atmetė įtarimus, jog ilgametis Kauno oro uosto direktorius galėjo būti spaudžiamas palikti šias pareigas.

“Man apie tai nėra žinoma”, - tikino ministerijos sekretorius.

Paklaustas, kaip iki šiol vertinta Kauno oro uosto vadovo veikla, V.Šalauskas užsiminė, jog vertinimus lemia daugelis kriterijų, tarp kurių yra įmonės rezultatai. O pastarieji Susisiekimo ministerijos netenkino.

“Oro uosto vadovas stengėsi, tačiau veiklos rezultatai buvo gana silpni. Komercinė šio klausimo pusė tikrai nebuvo stipri, o ūkiniai reikalai ėjosi normaliai”, - komentavo ministerijos atstovas.

V.Šalauskas neneigė, jog R.Skridailai nebuvo pasiūlyta oro uoste užimti kitų pareigų.