„Džiaugiamės pristatydami naują maršrutą iš Palangos į Glazgą, jis bus vykdomas du kartus per savaitę nuo artėjančių metų kovo mėn.", - teigė „Ryanair" atstovė Arūnė Jaraitė.

Palangos oro uostas šių metų liepos mėnesį buvo ketvirtas pagal keleivių augimą tarp mažųjų Europos oro uostų, rodo naujausi Tarptautinės oro uostų tarybos „ACI Europe" duomenys.

Vertinant šių metų liepos, palyginti su tuo pačiu 2015 metų mėnesiu, duomenis, oro uostas fiksavo 55,6 proc. keleivių skaičiaus augimą (26,6 tūkst.) ir nusileido tik trims panašaus dydžio Europos oro uostams.

Palangos oro uoste šiemet smarkiai išaugo vykdomų skrydžių skaičius: skrydžius į Londoną pradėjo žemų sąnaudų oro linijos „Wizz Air" ir „Ryanair", o į Varšuvą - Lenkijos oro bendrovė „LOT".

Vasarą sezoninę veiklą Lietuvos pajūryje pradėjo aviakompanijos „Belavia" ir „Ukraine International Airlines", taip pat sugrįžo Rusijos oro bendrovė „Rusline", todėl 2016 metais aptarnautų keleivių skaičius turėtų būti gerokai didesnis negu praėjusiais metais.