Anot LEA, praėjusią savaitę vidutinės benzino kainos didėjo Vokietijoje ir Latvijoje (atitinkamai 0,2 proc. ir 0,6 proc.), mažėjo Lenkijoje ir Lietuvoje (atitinkamai 1,1 proc. ir 1,2 proc.), o Estijoje vidutinė kaina nesikeitė. Palyginimui, Estijoje benzino vidutinė kaina siekia 1,70 Eur/l ir yra 0,21 Eur/l didesnė nei Lietuvoje, o Lenkijoje vidutinė benzino kaina sudaro 1,45 Eur/l.

Tuo metu dyzelino vidutinės kainos per nagrinėjamą savaitę padidėjo Latvijoje (0,1 proc.), sumažėjo Vokietijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje (atitinkamai 0,2 proc., 0,8 proc. ir 0,9 proc.), o Estijoje vidutinė kaina nesikeitė. Mūsų šalyje vidutinė dyzelino kaina dabar yra 1,35 Eur/l – tai 0,08 Eur/l mažiau už vidutinę šių degalų kainą Latvijoje ir vis dar mažiau už vidutinę kainą Lenkijoje, kuri ji sudaro 1,39 Eur/l.

Vidutinės degalų kainos šiuo metu visose lyginamose Baltijos jūros regiono valstybėse yra 3–32 proc. (0,05–0,63 Eur/l) mažesnės nei buvo prieš 12 mėnesių. Per šį laikotarpį vidutinė degalų kaina labiausiai sumažėjo Lietuvoje: benzinas atpigo 25 proc., dyzelinas – 32 procentus, teigiama LEA pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją