„Niekam jau nekyla abejonių, kad elektra yra ateities transporto varomoji jėga. Visame mūsų įkrovimo tinkle ir naujose „Ignitis ON“ įkrovimo vietose naudojama elektros energija pagaminta iš atsinaujinančių energijos išteklių. Kiekvienas bet kurioje mūsų elektromobilių įkrovimo prieigoje įkrauto elektromobilio nuvažiuotas kilometras yra nulinės taršos“, – pranešime spaudai cituojamas „Ignitis“ elektrinio mobilumo departamento vadovas Eimantas Balta.

Savo ruožtu „OG Elektra“ valdybos narė Kertu Olu akcentavo, jog tokiuose miestuose kaip Abja Paluoja, Arukiula, Kysa ir Torvandi „Ignitis ON“ elektromobilių prieigos apskritai bus pirmosios įkrovimo prieigos regione ir jos įsikurs būtent prie „Grossi“ parduotuvių.

Pirmosios „Ignitis ON“ greitojo įkrovimo prieigos prie „Grossi“ parduotuvių bus įrengtos šių metų pabaigoje. Pagal susitarimą „Ignitis“ elektromobilių įkrovimo tinklas apims 24 miestus ir miestelius visoje Estijoje ir bus įrengtas: Taline, Kysoje, Sauė, Keiloje, Parnu-Jaagupi, Jarvakandi, Vandroje, Kilingi Nemėje, Abja Paluojoje, Musloje, Antsloje, Veru, Tartu, Torvandi, Turi, Kose, Juri, Arukiuloje, Kusaloje, Kundoje, Roeloje, Isaku, Johvi ir Narvoje.

Priklausomai nuo vietos, visos įkrovimo prieigos bus labai didelės galios – 150 kW ar daugiau, tokiose įkrovimo prieigose, elektromobilio baterija nuo 0 iki 80 proc. įkraunama greičiau nei per 20 minučių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją