IATA teigimu, iš keleivių pervežimo oro linijų gaunamos pajamos sumažės 252 mlrd. dolerių, jei griežti kelionių apribojimai galios tris mėnesius.

Tai reikštų 44 proc. sumažėjusias pajamas, palyginti su 2019 m. Anksčiau IATA prognozavo, kad dėl koronaviruso oro linijos neteks 113 mlrd. dolerių pajamų.

„Tai yra didžiausia krizė, su kuria susidūrė mūsų industrija“, – žurnalistams virtualioje spaudos konferencijoje sakė IATA vadovas Alexandre'as de Juniacas, ragindamas pasaulio šalių vyriausybes skubiai suteikti taip reikalingą paramą.

„Oro linijos įvairiuose pasaulio kampeliuose kovoja už išlikimą“, – sakė jis, pabrėždamas, kad dėl įvestų apribojimų daugelis oro linijų visiškai neskraidina keleivių, o tik krovinius.

„Oro linijoms dabar atėjo apokalipsė. Vyriausybės turi vis mažiau laiko paramai suteikti, kad pavyktų išvengti industrijos žlugimo“, – įspėjo A. de Juniacas.

IATA ir anksčiau skelbė apie krizę oro linijų sektoriuje. Pasak asociacijos, kai kurios valstybės imasi priemonių, tačiau jų esą nepakanka.

„Mums reikia pinigų“, – žurnalistams pareiškė A. de Juniacas. Jis pažymėjo, kad IATA visiškai remia valstybių kovos su koronavirusu priemones.

„Vis dėlto, mes turime suprasti, kad be skubios paramos daugelis oro linijų neišgyvens iki atsigavimo“, – sakė A. de Juniacas.

Jis taip pat perspėjo, kad dėl koronaviruso krizės kyla grėsmė 2,7 mln. darbo vietų oro linijose ir dar 24 kartus daugiau darbo vietų platesnėje kelionių ir turizmo industrijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)