Vilniaus valdžia paskelbė tarptautinį privataus vežėjo konkursą – jo laimėtojas turės vežti keleivius naujais autobusais. Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė sako, jog 100 naujų autobusų turėtų pradėti važinėti kitų metų pradžioje.

Paklausta, ar įmanoma Vilniuje sulaukti nemokamo viešojo transporto, M. Gusarovienė teigė, kad tai pareikalautų didelių savivaldybių išlaidų.

„Talino gyventojai gali važinėti viešuoju transportu nemokamai. Bet kalbant su Talino atstovais, paaiškėjo, kad miesto biudžete iškyla didelis poreikis jį kompensuoti.

Galime ir mes padaryti viešąjį transportą nemokamą, jeigu miestas turi tam tikrą dalį pinigų skirti viešajam transportui. Visas Vilniaus viešasis transportas per metus kainuodavo 210 mln. Lt. Tai dalį tų išlaidų dengia keleivių bilietai, dalį turi dengti savivaldybė“, - „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo M. Gusarovienė.

Kalbėdama apie naujoves viešajame transporte, pašnekovė neatmetė galimybės, kad bus grąžinta įlipimo per priekines duris sistema.

Tai esą gali sumažinti asocialių asmenų skaičių viešajame transporte.

„Dėl asocialių asmenų turi tam tikrus įsipareigojimus ir pareigas keleivių kontrolė, kurie turi galimybę iškviesti socialinę tarnybą. Bet yra ir kitos priemonės. Prieš kelerius metus turėjome įlipimą per priekines duris, asocialių žmonių buvo sumažėjimas. Ar nereikėtų grąžinti įlipimo per priekines duris, atsiklausime visuomenės, nes planuojame tai padaryti“, - sakė M. Gusarovienė.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą galite
išgirsti čia.

Griežtai draudžiama ŽINIŲ RADIJO paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti ŽINIŲ RADIJĄ kaip šaltinį.