Lietuvos muitinė pastebi, kad bandančių įvažiuoti į Lietuvą su Rusijoje registruotais automobiliais akivaizdžiai mažėja. Nuo pirmadienio ryto į šalį iš viso neįleisti 48 tokie automobiliai.

Pažymėtina, kad Lietuvos muitinės pareigūnai pasienio kontrolės postuose atvykstančius su Rusijoje registruotais automobiliais perspėja, kad jie nebus įleidžiami, taip pat tokiais automobiliais keliaujantys piliečiai informuojami, kad jeigu bandys įvažiuoti pakartotinai, jiems gresia atsakomybė už tarptautinių sankcijų pažeidimą pagal Administracinių nusižengimų kodekso 515 straipsnį. Pagal kurį asmeniui gresia bauda ir automobilio konfiskavimas.

Automobilių su rusiškais registracijos numeriais taip pat neįleidžia ir Latvija bei Estija.

Praėjusios savaitės pabaigoje Europos Komisija pateikė išaiškinimą, pagal kurį į ES negali būti įleisti Rusijoje įsigyti ar registruoti automobiliai, išskyrus tranzito į ar iš Kaliningrado atvejus.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę atnaujintuose EK išaiškinimuose nurodoma, kad į ES teritoriją net laikinai negalima įvežti automobilių ar kitų sankcijose numatytų asmeninių daiktų, pavyzdžiui, fotoaparatų, nešiojamųjų kompiuterių, telefonų, cigarečių, skutimosi priemonių, šampūno, muilo ir kitų prekių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją