Klaipėdos turizmo ir informacijos centro direktorė Romena Savickienė „Vakarų ekspresui“ sakė, kad šis laivas atplukdė 2581 keleivį iš daugiau nei 30 skirtingų šalių.

„Daugiausiai iš Vokietijos, JAV, Italijos ir Norvegijos“, – „Vakarų ekspresui“ sakė R. Savickienė.

Į Klaipėdą atplaukė „MSC Poesia“

Dalis svečių grožėsis Klaipėda, o dalis išvyks į ekskursijas po Neringą, Palangą, Kretingą.

Laive dirba apie tūkstantis įgulos narių.

„Vakarų ekspreso“ žurnalistams, antradienio rytą atvykusiems į Kruizinių laivų terminalą, į akis krito, kad išsirikiavę daug autobusų – iš viso 16 ir dar elektrinis traukinukas.

Į Klaipėdą atplaukė „MSC Poesia“

„Birželio 16 dieną, kai į Klaipėdą atplauks „Norwegian Dawn“ kruizinis laivas, bus daugiau autobusų. Žinau, kad net atvyks autobusai iš Latvijos, nes tiesiog pritrūko pas mus“, – situaciją komentavo Klaipėdos turizmo ir informacijos centro direktorė.

Į Klaipėdą atplaukė „MSC Poesia“

„MSC Poesia“ laivas yra 293 m ilgio, talpina 3 223 keleivius. Kruize įrengtos 1 275 kajutės. Laive galima aptikti, ko širdis geidžia – nuo krioklių ir sodų iki SPA malonumų, restoranų, kino teatrų.

„MSC Poesia“ į Klaipėdą šiemet užsuka jau ne pirmą kartą – viešėjo ir gegužės mėnesio viduryje.

Pagal portofklaipeda.lt pateiktą 2023 metų kruizinių laivų tvarkaraštį, matyti, kad šį birželį dar sulauksime 3 kruizinių laivų, liepą – 11, rugpjūtį – 15, rugsėjį – 4 laivų. Liepą ir rugpjūtį bus tokių dienų, kai per dieną sulauksime ir dviejų kruizinių laivų.