Deja, informacijos apie eismo srautus apdorojimo funkcijos "Google" sukurtoje autonavigacijos sistemoje nebus. Sparčiam trimačių "Google Earth" brėžinių apdorojimui naudojamas "nVidia" vaizdo lustas. Koncepcinis "Volkswagen" automobilio su "Google" kurta navigacijos sistema modelis demonstruotas sausio mėnesį Las Vegase vykusioje "Consumer Electronic Show" parodoje.

"Google" žygis į žemėlapių rinką prasidėjo prieš du metus, kuomet kompanija įsigijo bendrovę "Keyhole". Drauge su įmone "Google" atiteko ir jos pagal palydovines nuotraukas kurti trimačiai pasaulio žemėlapiai. Jie gana greit buvo pradėti platinti drauge su programa "Google Earth", kuri susilaukė nemažai populiarumo bei priekaištų dėl galimos grėsmės jautriems Vakarų valstybių objektams.

Šiuo metu "Google Earth" galima rasti tik didžiųjų pasaulio miestų detalias žemėlapių versijas. Užmiesčio teritorijų detalumas gerokai kuklesnis. Nuotraukų kokybė ir tikslumas apskritai stipriai priklauso nuo geografinio regiono - apie Lietuvą pateikiami maždaug 2002 metų duomenys, programoje yra tik Vilniaus detalus žemėlapis. Tuo tarpu JAV gyventojai gali džiaugtis itin tiksliais beveik visų šios šalies miestų ir jų apylinkių planais su kelių numeriais bei gatvių pavadinimais.