„Šiandienos plėtra yra į Ukrainą ir Baltijos šalis. Mes tikime, kad mūsų prieškovidiniai planai vis dar yra pagrįsti“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Lenkijos, Baltijos šalių ir Ukrainos „FlixBus“ padalinio vykdomasis direktorius Michalas Lemanas.

„Kalbant apie Baltijos šalis, mes startavome jau per pandemiją, per sunkų laiką kelionėms, mobilumo rinkai, tačiau tikime, kad tai yra gera rinka“, – sakė jis.

Lenkijos ir Baltijos šalių „FlixBus“ padalinio verslo plėtros vadovė Kamila Zalewska teigia, kad pirmasis maršrutas Vilnius–Varšuva–Berlynas startuos jau trečiadienį, kiti maršrutai – Vilnius–Talinas ir Vilnius–Varšuva – nuo birželio 10 dienos.

„Pradėsime nuo svarbiausių maršrutų (...) Pagrindinis tikslas yra sujungti sostines su mūsų centrais Varšuvoje ir Berlyne“, – spaudos konferencijoje sakė K. Zalewska.

Pasak jos, „FlixBus“ jau visiškai pasiruošusi startuoti, tačiau nauji maršrutai bus atnaujinti etapais.

Birželio pabaigoje „FlixBus“ planuoja pradėti vežti maršrutais Ryga–Vilnius–Varšuva bei Vilnius–Krokuva–Katovicai, kitus suplanuotus maršrutus tikimasi pradėti šiais metais.

„Jei viskas bus gerai, tai priklausys nuo daugelio faktorių, paleisime visus suplanuotus maršrutus. Tai priklaustys nuo paklausos, bet taip pat ir nuo karantino apribojimų“, – teigė K. Zalewska.

Įmonė šią vasarą iš viso ketina autobusais sujungti aštuonias Europos valstybes – Baltijos šalis, Lenkiją, Vokietiją, Čekiją, Austriją ir Slovakiją.

„FlixBus“ Lietuvoje bendradarbiauja su bendrove „Olego transportas“, veikiančią prekės ženklu „Ollex“. Vokiečių bendrovė šalyje startavo dar praėjusiais metais, tačiau veikla ir plėtra buvo sustabdyta dėl pandemijos.

„FlixBus“ paprastai yra atsakinga už autobusų tvarkaraščius, bilietų pardavimus, klientų aptarnavimą, rinkodarą ir techninius klausimus. Bendrovės vadovai sako, kad jai atitenka 25-30 proc. pajamų už bilietus, likusią dalį pasiima vietinis partneris.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją