Europos Parlamentas balsavo už tai, kad būtų apribota iš maistinių kultūrų gaminama biodegalų dalis iki 5,5 procento nuo bendro kuro kiekio, sunaudojamo transporto sektoriuje.

Dar visai neseniai Europos Sąjungoje buvo planuojama dar aktyviau gaminti biodegalus. Buvo oficialiai iškeltas tikslas iki 2020 metų biodegalų naudojimą transporto priemonių kurui padidinti iki 10 procentų.

Vis dėlto netrukus ES padarė išvadą, kad gaminant biodegalus iš maistinių kultūrų gali išaugti maisto produktų kainos. Be to, pasigirdo nuogąstavimai, kad biodegalai nėra tokie „ekologiškai švarūs“, kaip buvo manoma anksčiau.

Europoje vis dar norima iki 2020 metų padidinti atsinaujinančių energijos šaltinių dalį iki 10 procentų. Tik dabar tai planuojama padaryti elektramobilių ir iš nemaistinių kultūrų pagamintų biodegalų sąskaita.

Galutinis balsavimas Europos Parlamente dėl biodegalų naudojimo įstatymo pakeitimo vyks rugsėjo mėnesį.

Visa ES naujas normas galutinai patvirtinti galės tik tada, kai jas patvirtins Europos Taryba, kurią sudaro ES šalių narių lyderiai.

Dėl naujų taisyklių veikiausiai sumažės finansavimas, skiriamas biodegalų gamybos segmentui Europoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)