Vyriausybė investuoja į „Estonian Air“ 30 mln. eurų (103,5 mln. Lt), už juos bus atnaujintas kompanijos lėktuvų parką, išplėsti skraidymo taškus ir sudažninti skrydžių grafiką.

Oro linijų bendrovės prezidento Tero Taskilo teigimu, ilgalaikėje perspektyvoje pajamos iš investicijų bus kelis kartus didesnės nei investuojama suma.

„Praeis laiko, kol aviakompanija ims gauti pajamų. Visgi Estijos ekonomika pradės gauti papildomų pajamų tą pačią dieną, kai tik nauja oro linijų bendrovė „Estonian Air“ atgabens į Estiją naujų svečių“, – sakė T. Taskilas.

Pagal naują strategiją, 2012 – 2013 m. „Estonian Air“ skirs dėmesį kompanijos ekonominės padėties stiprinimui ir vidinei reorganizacijai. Šiuo periodu kompanija nori sustiprinti pozicijas Baltijos ir Skandinavijos šalių rinkose, taip bus sudarytos prielaidos plėtrai ir ekonominių rezultatų gerėjimui.

2012 m. „Estonian Air“ pradės vykdyti naujus maršrutus į regioninius centrus svarbiomis Europos ir Skandinavijos kryptimis. Pasirenkamos tokios naujos kryptys, kad būtų sukurtos geriausios galimybės tiesioginiams skrydžiams, o į Talino oro uostą būtų pritraukta kuo daugiau tranzitinių keleivių.

2014 m. įmonė bus pasirengusi vykdyti naujas užduotis, kurios kyla dėl patogios Estijos padėties pasaulio žemėlapyje. Pasiekus ekonominį stabilumą, „Estonian Air“ apsvarstys bendradarbiavimo plėtros su tarptautinėmis oro linijų bendrovėmis galimybes, kad galėtų pasiūlyti klientams ir skrydžių į kitus žemynus.

T. Taskilas pridūrė, kad diegiant naują strategiją, „Estonian Air“ reikės šiuolaikinio, efektyvaus lėktuvų parko. „Planuojame papildyti lėktuvų parką lėktuvais CRJ tipo „Bombardier“, kad būtų galima pakeisi turimus „Boeing“ lėktuvus ir sumažinti išlaidas“, – aiškino jis. CRJ tipo lėktuvai – ekonomiškiausi savo klasės lėktuvai.

Keturi orlaiviai bus atgabenti į Estiją 2012 – 2013 m., vienas – 2013 m. Trys iš penkių lėktuvų pakeis „Boeing“, o kiti du ženklins įmonės plėtrą.

Nauja strategija padės sukurti Estijoje apie 2 000 naujų darbo vietų, iš kurių 800 – civilinių skrydžių srityje. „Estonian Air“ žada priimti į darbą tolimųjų skrydžių pilotų ir stiuardesių bei stiuardų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją