Daugiau nei prieš porą mėnesių estai kreipėsi į kelias Lietuvos įmones, siūlydami gabenti vaisius ir daržoves iš Olandijos ir Lenkijos į Estiją bei Rusiją, rašo "Lietuvos rytas".

"Padirbėta puikiai. Jie jau keletą kartų užsakinėjo paslaugas, atsiskaitė, todėl niekas jiems pretenzijų neturėjo. Tačiau prisijaukinę vežėjus ir ekspeditorius aferistai per trumpą laikotarpį užsakė gabenti didžiulį krovinių kiekį, o paskui su niekuo neatsiskaitė. Susisiekti su jais niekaip nebepavyksta, todėl Estijos policija pradėjo tyrimą", - sakė vienos Lietuvos ekspedijavimo įmonių vadybininkas.

Nukentėjo ne tik Lietuvos vežėjai - Olandijos įmonei "Max Trading", iš kurios buvo pirktos daržovės, aferistai liko skolingi apie 109 tūkst. eurų (376 tūkst. litų).

Nemenki ir lietuvių nuostoliai: "Logistus" prarado apie 13 tūkst. eurų (44,8 tūkst. litų), "Ravandos servisas" - 4,6 tūkst. eurų (15,8 tūkst. litų). Dar daugelis bendrovių nuostolius tikslina.

Prarastus pinigus taip pat skaičiuoja ir Latvijos, Rusijos, Baltarusijos vežėjai, užkibę ant minėtos bendrovės jauko.

Nuostoliai gali būti milžiniški, nes, anot vienos krovinių gabenimo Įmonės atstovų, per keletą savaičių į Estiją ir Sankt Peterburgą atgabenta tiek vaisių ir daržovių, kiek kiti neatveža per metus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją