Bendrovės „Kauno spauda“ direktorė Elena Bakanauskienė „Kauno dienai“ skundėsi vos spėjanti atsiliepinėti į pasipiktinusių miestiečių skambučius.

„Žmonės necenzūriniais žodžiais plūsta ne tik kioskininkus, bet ir administraciją. Telefonas netyla, gyventojai teiraujasi, kodėl neprekiaujame elektroniniais bilietais“, – pasakojo E.Bakanauskienė.

130 kioskų tinklą valdančios „Kauno spaudos“ vadovė piktinosi, kad vežėjai jai nė nepasiūlė prekiauti naujaisiais bilietais.

„Jokios derybos nevyksta, nesulaukėme nei oficialaus, nei žodinio pasiūlymo platinti elektroninius bilietus“, – tikino E.Bakanauskienė. Anot jos, „Kauno autobusų“ ir „Autrolio“ vadovai ignoruoja Kauno kioskų tinklą.

Ji pabrėžė, kad „Kauno spauda“ turi visas technines galimybes imtis prekybos naujaisiais bilietais.

Reikalavo pinigų

Elektroninių bilietų platinimo sistemą kuruojančio „Autrolio“ rinkodaros direktorius Mindaugas Kučinovas tikino, kad „Kauno spauda“, kaip ir kiti prekybininkai, apie galimybes platinti naujuosius bilietus buvo informuota dar praėjusiais metais.

„Pasiūlymus pateikėme visiems vienu metu, tačiau tik „Kauno spauda“ ėmė kelti papildomų sąlygų, reikalauti pinigų naujajai įrangai diegti“, – dėstė M.Kučinovas.

Jis pabrėžė, kad vežėjai neturėjo galimybių finansuoti kioskų įrangos, todėl derybos su „Kauno spauda“ buvo nutrauktos.

Siūlė užmiršti kioskus

Kol „Kauno spauda“ ir vežėjai tariasi dėl bendradarbiavimo galimybių, kenčia miestiečiai – įsigyti autobuso ar troleibuso e.bilietų dabar galima tik „Lietuvos spaudos“ kioskuose ir 9 prekybos centruose.

„Siūlau gyventojams pirmąjį bilietą įsigyti „Lietuvos spaudos“ kioskuose, o paskui kortelę pildyti internete. Užmirškime tuos spaudos kioskus“, – „Kauno dienos“ žurnalistams pareiškė M.Kučinovas.

Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus vadovas Karolis Dekeris tikino, kad valdininkai miestiečiams niekuo negali padėti – už bilietų platinimą atsakingas „Autrolis“. Ši bendrovė renkasi, su kuo bendradarbiauti jai naudinga.

Nuolatinis e.bilietas važiuoti autobusais ir troleibusais visomis dienomis kainuoja 46 litus, tik darbo dienomis – 42 litus. Dar vieną litą kainuoja pati kortelė.