Briuselyje Šiaurės ir Baltijos valstybių bei vyriausybių vadovų (NB6) susitikime dalyvavusi D. Grybauskaitė telefonu DELFI teigė, esą sprendimas dėl automobilių mokesčio yra logiškas.

„Buvo aptartos rekomendacijos dėl ekonomikos valdymo atskirose šalyse. Lietuva pareiškė ir pareikalavo, kad labai konkrečios priemonės būtų paliktos atskirai šaliai spręsti. Lietuvos prašymu, buvo išimtas pasiūlymas dėl konkretaus automobilių mokesčio siūlymo“, - sakė prezidentė.

Tai reiškia, jog Lietuvai veikiausiai bus palikta visiška laisvė spręsti dėl automobilių apmokestinimo.

„Tai yra pačios šalies atsakomybė – kokias priemones ir mokesčius įvedinėti, kad pasiekti ekonominį stabilumą. Be jokios abejonės, taip ir turėjo būti“, - pridūrė D. Grybauskaitė.

Automobilių mokesčio klausimas Lietuvoje vėl pradėtas eskaluoti po to, kai toks punktas atsidūrė Europos Komisijos (EK) rekomendacijose. EK Lietuvai siūlo naują mokestį įvesti iki 2013 m.

NB6 susitikime, kaip ir ketvirtadienį vakare vyksiančiame Europos Vadovų Tarybos posėdyje, daug dėmesio teko Graikijos problemai. Aptarti galimi sprendimai, kurie leistų palengvinti ant bankroto slenksčio stovinčios valstybės ir sykiu visos euro zonos padėtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją