Vilniaus oro uosto skrydžių informacijoje pranešama, kad „Small Planet Airlines“ skrydis, kurio numeris S5 3605, yra atšauktas.

Kelionių organizatoriai „Novaturas“ ir „Tez Tour“ savo tinklalapiuose paskelbė, kad vertindami situaciją Hurgadoje, po konsultacijų su Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, nutarė sausio 9 dieną nevykdyti suplanuoto skrydžio Vilnius - Hurgada.

„Vykdysime tik grįžtamuosius skrydžius – artimiausi skrydžiai Hurgada–Vilnius bus vykdomi pagal grafiką, parskraidinant turistus. Visus klientus, sausio 9 dieną užsisakiusius skrydį Vilnius – Hurgada, prašome kreiptis į savo kelionių agentūrą.

Reagavome iš karto, kai tik gavome informaciją iš mūsų atstovų Hurgadoje, kad prie vieno iš viešbučių, Bella Vista, sutelktos didžiulės policijos pajėgos. Į ivykio vietą išvyko ir mūsų atstovai. Nepatikslintais oficialiais duomenimis prie viešbučio įvyko incidentas, per kurį buvo sužeisti du užsienio turistai.

Viso Hurgadoje šiuo metu yra 222 mūsų turistai iš Lietuvos, 10 iš jų – Bella Vista viešbutyje. Kontaktuojame su klientais. Susisiekėme su visais iš jų. Nukentėjusių nėra, visi klientai yra saugūs.

Taip pat kontaktuojame su kitais mūsų klientais esančiais Hurgadoje, prašome likti savo viešbučio kambariuose.

Turime žinių, kad situacija yra likviduota, viešbutį saugo policijos pajėgos.

Pabrėžiame, kad atidžiai stebime įvykius Hurgadoje, vadovaujamės Lietuvos užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis, oficialių institucijų Egipte, savo partnerių bei atstovų informacija, nuolat gauname naujausią informaciją ir, esant reikalui, reaguosime pagal aplinkybes nedelsdami“, – rašoma „Novaturo“ tinklalapyje.

Tuo tarpu „Tez Tour“ išplatintame pranešime spaudai rašoma, kad iš Vilniaus į Hurgados oro uostą vyks tuščias lėktuvas.

„Šią dieną į Hurgadą vykti turėjusių turistų skrydis atšauktas. Dėl kitų skrydžių bus sprendžiama atsižvelgus į paaiškėjusias incidento aplinkybes – šiuo metu jos tiriamos. Taip pat bus vadovaujamasi Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis.

Kelionių organizatorius pasirengęs reaguoti operatyviai. Jei paaiškėtų, kad mūsų turistams ten nesaugu, „Tez Tour“ pasirengęs išgabenti iš Hurgados visus lietuvių poilsiautojus nedelsiant.

Hurgados viešbutyje „Bella Vista Hotel“, kuriame įvyko incidentas, „Tez Tour“ turistų nėra“, – rašoma „Tez Tour“ pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)