Pranešimą apie 14.30 val. gavę pagalbos tarnybos tuoj pat suskubo į įvykio vietą. Kaip Delfi sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė, dėl įvykio buvo sustabdyta traukinių kelio linija.

Bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG) vėliau pavakarę komentavo Delfi, kad eismas atnaujintas.

„Šiandien Palemono stotyje rutininio krovininio traukinio patikrinimo metu „LTG Cargo“ darbuotojai užfiksavo dujų (metanolio) lašėjimą iš vieno vagono.

Į stotį nedelsiant buvo iškviestos tarnybos, kurios ėmėsi visų būtinų veiksmų, kad šis nedidelis cheminės medžiagos lašėjimas būtų sustabdytas. Padėtis nuo pat pradžių yra kontroliuojama ir šiuo metu jau yra išspręsta. Žmonės bei aplinka jokio poveikio nepatyrė“, – teigiama komentare.

Bendrovė teigia, kad siekiant palaikyti saugų eismą, buvo laikinai apribotas traukinių, vykstančių maršrutu Vilnius–Kaunas eismas – buvo užlaikyti 3 keleivinių traukinių reisai.

„Šiuo metu keleivinių traukinių eismas jau yra atnaujintas. Vagono krova bei technine priežiūra rūpinosi privati kompanija. Tikslioms aplinkybėms įvertinti „Lietuvos geležinkeliai“ atliks detalų atvejo tyrimą ir į jį įtrauks kliento atstovus“, – teigia LTG.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)