Aistros verda dėl dešimties iš 100 hektarų žemės lopinėlio Alytaus aerodromo teritorijoje. Iš savivaldybės nesulaukus atsakymo dėl prieš penkerius metus pakeisto miesto bendrojo plano, kreiptasi į teisėsaugos pareigūnus.

„Šitoje vietoje statybos negalimos, nes čia suprojektuotas orlaivių kilimo ir tūpimo takas“, – kalbėjo Alytaus aeroklubo vadovas Kęstutis Urbanavičius.

Alytaus miesto savivaldybės vyriausiasis architektas Mindaugas Matažinskas LRT TELEVIZIJOS laidai „Panorama“ konkretaus atsakymo taip pat nerado, bet užtikrino, kad aerodromo plėtros ir rekonstrukcijos planams grėsmių nėra.

„Niekas nekalba apie jokią aerodromo ploto mažinimą, nei apie kokias nors statybas. Gyvenamoji statyba toje vietoje negalima, nes ten yra pramonės ir sandėliavimo teritorija“, – tikino Alytaus savivaldybės vyriausiasis architektas M. Matažinskas.

Pagal Alytaus aviatorių parengtą ir prieš porą savaičių patvirtintą aerodromo detalųjį planą teritorijoje numatyti orlaivių kilimo ir tūpimo takai, logistikos sandėliai, angarai orlaiviams laikyti, degalų pylimo stotelė, viešbutis.

„Iki šiol nėra atsakyta, kodėl bendrojo plano projekte būtent aerodromo teritorijoje atsirado užstatomos teritorijos. Atlikus poveikio aplinkai vertinimą, priėmus sprendimus, suformavus grupę ar įkūrus VšĮ, kuri būtent administruotų ir vykdytų tą projektą, radus finansavimą, ta situacija ir išsispręstų. Yra didelė galimybė kartu su Skandinavijos ir kitomis šalims per europines lėšas rasti tą finansavimą infrastruktūrai“, – sakė Alytaus savivaldybės tarybos narys Sigitas Leonavičius.

Alytaus aerodromo investicinį projektą greičiausiai rengs Alytaus miesto savivaldybė.