Taksi paslaugų teikėjų asociacijos prezidentas ir įmonės „Standart taksi" vadovas Ričardas Kriukovas DELFI sakė, kad įprastai pigiau keleivius vežančios bendrovės Naujųjų metų naktį kainas didins, o brangiau paslaugas teikiančios – nebūtinai.

„Vienos kels, kitos nekels. Specialiai vienai nakčiai ar dviem dienoms pakėlęs kainas kažko labai daug neuždirbsi. Tos, kurios didins kainas, jas kels iki 3 Lt/km. Pačios įmonės iš to labai neuždirbs, tačiau taip norima motyvuoti vairuotojus dirbti Naujųjų metų naktį“, – komentavo jis.

Vilniaus miesto savivaldybės įsteigta taksi bendrovė nuo gruodžio 31 diena 20 val. iki sausio 1 dienos 8 val. ryto įsėdimą brangina iki 6 Lt, o važiavimą iki 5,50 Lt/km.

„Įmonės turimais duomenimis šie tarifai bus vieni iš pigesnių, kadangi kai kurie taksi keleivius veš už 10 Lt/km tarifą“, - rašoma savivaldybės atsakyme DELFI.

Įprasta šios bendrovės kelionės kaina yra 2,39 Lt/km. Šios įmonės įsėdimo mokestis – 3,9 Lt.

„Standart taksi” kainų keisti nežada ir keleivius skelbia vešianti už 2,3 Lt/km. Šios bendrovės imamas įsėdimo mokestis – 2,40 Lt.

Bendrovė „Translota“ nuo sausio 31 d. 19 val. iki sausio 2 d. 6 val. planuoja keleivius vežti už 3 Lt/km. Įprasta kelionės kaina su šios bendrovės taksi kainuoja 1,8 Lt/km. Fiksuotas 2 Lt įsėdimo mokestis keistis neturėtų.

Tokios pačios politikos laikysis ir bendrovė „Ekipažas“. Čia taksi nuvažiuotas kilometras vietoj 2,2 Lt kainuos taip pat 3 Lt. Žadama, kad 2 Lt įsėdimo mokestis nesikeis.

Pasak R. Kriukovo, šios Kalėdos buvo ypač prastos.

„Kai kurie kainas bandė pakelti per Kalėdas, tačiau to darbo buvo tiek mažai, retai kuriais metais taip būna. Jos buvo visiškai tuščios taksi įmonėms. Tai galėjo lemti oras, dėl kurio žmonėms nejautė švenčių nuotaikos, taip pat daug įmonių padarė nedarbo savaitę ir dėl to labai daug žmonių išvažiavo. Miestas buvo gerokai ištuštėjęs“, – kalbėjo jis.

Pašnekovo duomenimis, Naujųjų metų naktį į Vilniaus gatves išriedės visi 1500 taksi automobiliai, tačiau palaukti automobilio greičiausiai vis tiek teks.

„Naujųjų metų išvakarėse problematiškas laikas būna vakare nuo 20 val. iki 23 val., o po to jau nuo 0.30 val. iki ryto. Taksi išsikviesti įmanoma, tačiau šiuo metu jų reikia kone visiems“, – kalbėjo jis.

Kaip netapti sukčių auka

Tuo metu Vilniaus miesto savivaldybė, teikianti licencijas taksi įmonėms, ragina klientus stebėti, ar jie neįsėdo į nelegalaus taksisto automobilį.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Andžejus Dinikis DELFI sakė, kad tokie taksistai nusistato kokį tik nori vežimo tarifą.

„Pastaruoju metu vis dažniau pasitaiko nelegalių taksi automobilių, kurie neturi leidimų verstis šia veikla. Rekomenduojame taksi keleivius stebėti, ar jie tikrai vežami su legaliu taksi, ar yra plafonas, taksi numeriai, ar priekyje yra tarifų lentelė. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį ir į skaitliuką, stebėti, kaip jis sukasi, ar neužklijuotas langelis taksometre su rodomu tarifu ir panašiai“, – komentavo jis.

Pašnekovas neturi statistikos apie tai, kokie dažniausiai pažeidimai pasitaiko per šventes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)