Vyriausybei perspėjus dėl galimų degalų tiekimo sutrikimų, kai kurios degalinės dėl pirkėjų antplūdžio trečiadienį pritrūko degalų, o kitos pradėjo normuoti parduodamo benzino ir dyzelinio kuro kiekius, rašo „The Telegraph“.

Autocisternų vairuotojai iš profsąjungos „Unite“ balsavimu nusprendė imtis profesinių veiksmų, įskaitant ir streiką, kuris sutrikdytų degalų tiekimą 90 proc. šalies degalinių.

Streiko data dar nenumatyta, bet vyriausybė užsiminė, kad jis gali prasidėti jau kitą savaitę ir sugadinti šventinį Velykų savaitgalį.

Francis Maude`as iš vyriausybės kanceliarijos paragino vairuotojus prisikaupti degalų namuose.

“Turėti šiek tiek degalų atsargų garaže būtų protingas atsargumas“, - sakė jis.

Netrukus ir pats ministras pirmininkas Davidas Cameronas užsiminė, kad vairuotojai turėtų prisipildyti savo degalų bakus.

„Jeigu turite galimybę sklidinai pripildyti savo degalų baką, tai būtų protingas sprendimas, artėjant streikui“, - sakė jis.

Tokie įspėjimai dėl galimo degalų trūkumo privertė vairuotojus skubėti į degalines.

Pramonės duomenys rodo, kad palyginus su eiline kovo mėnesio diena, degalų pardavimai iš karto šoktelėjo beveik 50 proc.

Dėl išaugusios paklausos kai kurių sričių degalinėse, įskaitant Mersisaidą, Šiaurės Velsą ir Lankašyrą, visai nebeliko degalų. Jų trūkumas buvo jaučiamas ir Londono bei Esekso degalinėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją