14
Kitas

Konkretūs maršrutų pakeitimai

Jis kalba apie tai, kaip važinės greitieji autobusai, kodėl taip brangiai kainuoja vienkartinis bilietas, perkamas iš vairuotojo ir kaip reikės išsiversti išnykus vilniečių pamėgtiems privatiems mikroautobusams.

Atsakymus į skaitytojų klausimus pateikiame pagal temas:

Vienkartiniai bilietai ir Vilniečio kortelė

– Vadinasi, prapuola žmonėms daugelis „talonėlių“, o tokiems ponams kas, jie gi važinėja „prasilizinguotais“ automobiliais. Taigi tuo ir branginamas užslaptintai važiavimas, perkant iš vairuotojo su + 25 proc. Įdomu, kieno čia ta „dedamoji“?

Visuomenė buvo informuota, kad popieriniai bilietai galios iki birželio 30 d. Gauname tik pavienius nusiskundimus dėl popierinių bilietų pratęsimo.

– Kokiuose miestuose už viešojo transporto ir kitas paslaugas elektroniniu būdu galima atsiskaityti Vilniečio kortele?

– Pagal elektroninio bilieto diegimo projektą numatyta, kad Vilniečio kortele galima bus atsiskaityti Kaune ir Klaipėdoje – miestuose partneriuose. Apgailestaujame, bet šiuo metu derinamos faktinių atsiskaitymų galimybės. 

– Bilietas po 2 Lt greitai gendanti prekė ? O kada pages talonai po 3,5 Lt? Koks jų galiojimo laikas?

– 3,5 lito bilietų galima įsigyti tik iš vairuotojų, ir neapsimoka daryti jų atsargų, kadangi su Vilniečio kortele kelionė gerokai pigesnė. 

– Talonėliai – greitai gendantis produktas? Čia jau tikrai nepateisinamas. Būtinas sprendimas, kad nepanaudotus talonėlius priimtų Spaudos kioskai. Būtų sąžiningai, o ne į vienus vartus. Ar taip?

Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos priimtas sprendimas iki birželio 30 dienos leisti naudotis 2 litų bilietais buvo lengvata keleiviams, leidžianti palaipsniui pereiti prie elektroninės Vilniečio kortelės. Trijų mėnesių laikotarpis pakankamas terminas įsisavinti Vilniečio kortelės privalumus. 

– Kodėl pasirinktas laikinas apmokėjimo už kelionę modelis? Kas asmeniškai šią idėją pasiūlė, kas patvirtino?

– Laikinio apmokėjimo modelis pasirinktas kaip racionaliausias taupant sugaištą laiką kelionėje. Šią idėją pasiūlė viešojo transporto specialistai.

Tolesnius atsakymus galėsite perskaityti paspaudę ant nuorodos.

14
Kitas

Konkretūs maršrutų pakeitimai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)