Naftos barelio kainai pasiekus aukštumas ir dabar kainuojant apie 90 JAV spėliojama, kad iškart po Visų Šventųjų ir ilgojo savaitgalio už litrą benzino gali tekti pakloti ir eurą.

„Labai sunku pasakyti, artimiausiomis dienomis turbūt nepasieks, be to, mažmenininkai prieš tokias šventes nedaro drastiškų dalykų. Tačiau žiūrint į situaciją su žalios naftos kainomis, visko gali atsitikti po švenčių, gali taip būti (kad kaina pasieks eurą – DELFI)“, – DELFI sakė bendrovės „Lietuva Statoil“ Pardavimo ir tiekimo departamento direktorius Skirmantas Mačiukas.

Jis faktu vadina situaciją, kad po Naujųjų metų benzinas gali kainuoti eurą, kai padidėjęs akcizas populiariausią benziną ir taip pabrangins 15 ct/l.

Bendrovės „Lukoil Baltija“ mažmeninės prekybos direktorius Romas Turlinskas skaičiuoja, kad populiariausias benzinas per spalį brango 16 ct/l, tačiau tikino negalįs pasakyti, kada ir ar teks už litrą benzino sumokėti eurą.

„Kainų kreivė kyla į viršų, tačiau didelių šuolių per šventes nereikėtų laukti, be to, per laisvas dienas planuojame pasiūlyti nuolaidų akcijų“, – DELFI sakė jis.

Bendrovės „Neste Lietuva“ mažmeninės prekybos vadovas Ringaudas Steikūnas tikisi, kad šiais metais populiariausio benzino už eurą neteks pardavinėti.

„Jokių specialių pabranginimų tikrai neplanuojame, netgi atvirkščiai, sukandę dantis stengiamės nekelti kainų“, – apie ateinančias laisvas dienas DELFI sakė R. Steikūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją