Galima tikėtis chaoso geležinkeliuose, taip pat ir greitųjų traukinių kelionėse į Londoną ir Paryžių, sakoma Belgijos geležinkelių bendrovės SNCB pirmadienį paskelbtame pranešime.

Valonijos regionas ir Belgijos sostinė Briuselis „bus ypač paveikti (streiko), o (olandiškai kalbanti) Flandrija – vietomis“, nurodoma jame.

Greitųjų traukinių bendrovė „Thalys“ pranešė, kad trečiadienį atšaukiami visi jos traukinių reisai į Paryžių ir kad informacija apie ketvirtadienio pakeitimus bus pateikta vėliau.

Belgijos Valonijos regiono geležinkelininkai streikuoja nepaisant prieštaringai vertinamo olandiškai kalbančios šalies dalies geležinkelio darbuotojų sprendimo likti darbo vietose, kol tęsiasi derybos su SNCB vadovybe ir Belgijos vyriausybe.

Belgijos transporto ministrė Jacqueline Galant pažadėjo vykdyti vyriausybės planus ir sumažinti išlaidas SNCB, nepaisant profesinių sąjungų protestų dėl išlaidų mažinimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)