Įkliuvo Giruliuose

Plungiškis Zenonas Jakubauskas su šeima vasarą atvažiavo prie jūros. Stovėjimo aikštelėje Giruliuose vyras pastatė automobilį ir nuėjo iki stovos skaitiklio, kad susimokėtų.

„Matyt, kai kišau kvituką už lango, pūstelėjo vėjas ir popieriukas nukrito ant automobilio grindų, o aš to nepastebėjau. Kai grįžome išsimaudę, jau radau priklijuotą pranešimą, kad man bus surašytas protokolas už tai, jog nesusimokėjau už automobilio stovėjimą“, – guodėsi vyras.

Jį šokiravo tai, kad pažeidimas buvo užfiksuotas tuo momentu, kai jis ėjo stovos skaitiklio link.

„Aiškiai parašyta, jog mano padarytas pažeidimas užfiksuotas 15.05 val., o aš turiu stovos skaitiklio kvituką, kad susimokėjau ir automobilis gali stovėti iki 16.08 val. Vadinasi, tie kontrolieriai tykojo krūmuose ir laukė, kol nueisiu susimokėti, ir tuo momentu nufotografavo mašiną. Visgi pranešimą iškart palikti pabijojo, palaukė, kol nueisiu prie jūros, ir tik tada užklijavo“, – piktinosi Z.Jakubauskas.

Bauda – 80 litų

Galiausiai jam į namus buvo atsiųstas protokolas ir nurodymas susimokėti baudą. Vyras pradėjo aiškintis ir įrodinėti, jog yra nekaltas.

Jis tvirtino, kad Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus specialistui nusiuntė ir paaiškinimą, ir kvito kopiją, tačiau šios plungiškio pastabos nuėjo perniek.

Neseniai Administracinė komisija vyrui skyrė baudą – 80 litų. Byla nagrinėta, nes Z.Jakubauskas nesutiko geranoriškai per 10 dienų nuo protokolo gavimo susimokėti pusę minimalios baudos – 40 litų.

„Tie 80 litų man yra labai dideli pinigai. Gaunu 556 litų pensiją, o esu neįgalus, sergu vėžiu. Tokia situacija, kad nors pasikark“, – graudenosi pensininkas.

Prisiklauso pasakų

Kodėl jo nepasigailėjo Administracinė komisija? Jos pirmininko pavaduotojas Marius Poimanskis neslėpė, jog komisija vairuotojams, nesusimokėjusiems už automobilių stovėjimą, kartais neskiria baudų, tačiau tokie atvejai – labai reti.

„Labai labai labai išimtiniais atvejais galima tikėtis, kad komisija neskirs baudos. Mes čia tokių pasakų prisiklausome“, – teigė M.Poimanskis.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė teigė, jog šioje istorijoje yra likusi vienintelė galimybė išvengti baudos.

„Žmogus Administracinės komisijos nutarimą gali apskųsti teismui, kuris gali panaikinti nutarimą. Teismas turės nustatyti, ar jis teisėtas ir pagrįstas. Neabejoju, kad komisijos nutarimas yra teisėtas, nes žmogus tikrai padarė pažeidimą. Tačiau teismas nagrinėtų, ar nutarimas skirti baudą yra pagrįstas“, – aiškino K.Vintilaitė.