Grynasis bendrovės pelnas buvo 74,7 tūkst. eurų – palyginti su užpernai, jis sumažėjo penktadaliu (94,7 tūkst. eurų), rodo Registrų centrui pateikta ataskaita. Joje teigiama, kad įmonės rezultatams daugiausiai įtakos turėjo pasaulyje sutrikusi automobilių gamybos grandinė.

„Įmonės rezultatams daugiausiai įtakos turėjo visame pasaulyje dėl Covid-19 pandemijos vis dar jaučiamas automobilių žaliavų ir komponentų, ypač puslaidininkių, trūkumas, kuris verčia gamintojus mažinti gamybos apimtis bei produkcijos tiekimą“, – aiškina bendrovė.

Dėl tų pačių priežasčių šiemet taip pat tikimasi tolesnio pajamų mažėjimo, bet pelną gerokai didinti ketinama persiorientavus į bangesnių automobilių pardavimą.

„Planuojama, kad 2022 metais pardavimo pajamos mažės, tačiau dėl persiorientavimo į premium klasės automobilių pardavimus įmonės grynasis pelnas turėtų išaugti 4 kartus“, – teigiama ataskaitoje.

100 proc. „Baltijos autonuomos“ akcijų priklauso įmonei „Bioinvest“, kurią kontroliuoja Nyderlanduose registruota bendrovė „Stichting Administratiekantoor Go Rent“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją