Šiemet fiestoje dalyvausiantys automobilių klubai pristatys pasirodymus, susijusius su euro įvedimu Lietuvoje. „Mūsų fiestos pradėtos organizuoti, kai Lietuva įstojo į ES prieš dvejus metus, tad norime išlaikyti tą pačią idėją ir renginį skiriame tokiai kontroversiškai ir aukščiausiuose politiniuose sluoksniuose diskutuojamai temai kaip euro įvedimas, tik į ją norime pažvelgti ne rimtu politiko, o smalsiu ir atviru naujovėms jaunimo žvilgsniu“, - aiškina renginį trečius metus iš eilės organizuojančios VšĮ „Tai Realu“ prezidentas Robertas Daskevičius.

Automobilių klubų fiesta prasidės įspūdingu paradu nuo sostinės Goštauto gatvės. Spalvinga kelių šimtų automobilių kolona judės link Gedimino prospekto ir šeštadienio popietę stovės atnaujintose prospekto dalyse. Fiestos dalyviai užims visą plotą nuo Katedros aikštės iki Jakšto gatvės. „Šis renginys – toli gražu ne paprastas paradas, jame kiekvienas automobilių klubas privalo parengti specialų pasirodymą, atspindintį klubo idėjas“, - pasakoja renginio organizatorius.

Šiemet renginio maršrutas trumpesnis negu pernai – taip nuspręsta siekiant nekliudyti kitiems vairuotojams ir nesukelti spūsčių miesto centre. Išsirikiavęs paradas taip pat stovės toje Gedimino prospekto atkarpoje, kur eismas savaitgalį draudžiamas.

Fiestos dalyviai šiemet žada dar įspūdingesnius pasirodymus. Nugalėtojų vardą sieks apginti jau du klubai – pernai pirmąją vietą pelnęs „Lietuvos Honda klubas“ bei prieš dvejus metus geriausią programą paruošęs „Calibra“ klubas.

„Renginys kasmet didėja ir sulaukia vis daugiau susidomėjimo, tačiau šiemet automobilių klubų fiesta bus paskutinė“, - teigia renginio organizatorius R.Daskevičius. Anot jo, „Tai Realu“ turi daugybę naujų idėjų, tačiau jau kelintus metus nesulaukia finansinio rėmėjų palaikymo. „Nenorime stovėti vietoje, rodyti tą pačią programą, o tam, kad tobulėtume reikėtų investuoti jau per daug nuosavų lėšų“, - susiklosčiusią situaciją apibūdina „Tai Realu“ prezidentas.

Paskutinė automobilių klubų fiesta, kaip jau įprasta vyks priešpaskutinį balandžio šeštadienį – 22 dieną, Vilniuje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją