Prieš pirmadienį prasidėsiančią tradicinę Farnboro (Didžioji Britanija) aviacijos parodą JAV lėktuvų gigantės vadovas pareiškė, kad „visi ateities lėktuvai bus gaminami iš kompozitų“, nes jie atsparūs korozijai.

Bendrovės pagamintais lėktuvais „Boeing 737“ kiekvienais metais skrenda milijonai keleivių.

Kompozitai sudaromi iš dviejų ar daugiau medžiagų, kurios pasižymi skirtingomis savybėmis. Jie jau dabar naudojami tokių produktų kaip teniso raketės ar dviračių stipinai gamybai.

Naujasis „Boeing“ lėktuvas „787 Dreamliner“, kuris, kaip tikimasi, savo pirmajam skrydžiui pakils kitais metais, jau renkamas iš anglies pluoštu sutvirtintų plastiko kompozitų. „Boeing“ prezidento teigimu, ši medžiaga bus naudojama ir atnaujinant populiariuosius 737 modelius.

A. Mulally įsitikinimu, kompozitai, sumažinsiantys orlaivių priežiūros kaštus, bus naudojami iki pusės visų pasaulio lėktuvų pagaminti.

Prezidentas spėjo, kad naujoji 737 modelių technologija nebus sukurta iki kito dešimtmečio vidurio. „Svarbiausia yra išplėtoti technologiją taip, kad galėtume pradėti gamybą“, – teigė A. Mulally.

Bendrovės prezidento įsitikinimu, oro linijos jau baigia atsigauti po nuosmukio, kurį sukėlė JAV rugsėjo 11 d. atakos, ir pradėjo pildyti savo oro laivynus naujais lėktuvais. Manoma, kad lengvesnės kompozitus sudarančios medžiagos, be kita ko, padės taupyti ir kurą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją