Pasirinkusi Rusiją naujo visureigio pristatymui, „Toyota“ nusprendė pakeisti ir jo pavadinimą. Nuo šiol didžiausias „Land Cruiser“ šeimos automobilis bus vadinamas nebe „Land Cruiser 100“, o „Land Cruiser V8“ vardu. Kas gi naujo aštuntosios kartos visureigyje?

Naujasis „Toyota Land Cruiser V8“ visureigis pailgėjo 6 cm iki 4,95 m, tačiau ratų bazė liko nepakitusi ir siekia 2,85 m. 3 cm iki 1,97 m padidėjo ir automobilio plotis. Aštuntosios kartos „Land Cruiser“ aukštis, priklausomai nuo pakabos nustatymų, gali keistis nuo 1,87 iki 1,91 m.

Į naująjį visureigį japonai montuos du variklius. Pirmiausia tai 8 cilindrų, 4,5 l 286 AG turbodyzelinis variklis, kurio sukimo momentas siekia net 650 Nm esant 1600-2800 aps./min. Su šiuo varikliu „Land Cruiser V8“ vidutiniškai 100 km sunaudoja 10,2 l dyzelino. Beje, šis variklis bus komplektuojamas su 6 laipsnių automatine pavarų dėže.

Pirkėjai taip pat galės užsisakyti ir patobulintą 8 cilindrų, 4,7 l 288 AG benzininį variklį, kuris bus komplektuojamas su automatine 5 laipsnių pavarų dėže. Šis variklis išvysto 445 Nm sukimo momentą esant 3400 aps./min. Patobulintas variklis 100 km kelio suvartos 14,4 l benzino. Tai, pasak gamintojų, yra net 12 proc. mažiau už dabar gaminamo variklio „apetitą“.

Naujasis visureigis turės ir daugybę įvairiausių techninių pagalbininkų. Pavyzdžiui, pirkėjas pasirinkęs „Land Cruiser V8“ su benzininiu varikliu, galės įsigyti ir „Crawl Control“ sistemą, kuri automatiškai kontroliuoja variklio ir stabdžių sistemos darbą, taip suteidama galimybe komfortiškai judėti itin mažu greičiu bekelėje. Vairuotojui, pasak japonų, beliks tik sukioti vairą. Nuostabą kelia ir tai, kad naujasis visureigis turės net 14 oro pagalvių.

„Land Cruiser V8“ premjera, kaip jau minėjome, įvyks spalio pabaigoje Rusijoje. Maždaug po mėnesio, gruodį, prasidės ir visureigio prekyba visoje Europoje. Japonijoje automobilio prekyba prasidėjo rugsėjo 18 dieną.

Šaltinis
Portalo "Autotau.lt" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo neleidžiama.
Autotau.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją