Saudo Arabijos valdžia įsitikinusi – įmanoma. Ji investavo 22 mlrd. dolerių (57,3 mlrd. Lt) didžiulį viešojo transporto projektą sostinėje Rijade, informuoja CNN.

Projektą pradės įgyvendinti ateinančių metų pradžioje. Iš miesto centro iki universitetų, oro uosto, naujo finansinio rajono ir komercinių rajonų bus nutiesta 176 kilometrus traukinių linijų, pastatytos 85 stotelės.

Pirmieji traukiniai pradės važinėti 2019 m. Tai bus didžiausias pasaulyje viešojo transporto projektas, kuriame bus įdarbinta tūkstančiai žmonių.

Pranešama, kad visi traukiniai bus su oro kondicionieriais, vagonai bus suskirstyti į pirmos klasės, šeimyninius ir vienviečius.

Viešojo transporto projektas planuojamas ir dėl gerokai padidėjusios šalies populiacijos. Nuo dešimto dešimtmečio Saudo Arabijos gyventojų praktiškai dvigubai padaugėjo iki 5,3 mln. Manoma, kad iki 2030 m. šalyje bus 8 mln. gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)